Καλλιτέχνες ενάντια στο φασισμό μας καλούν στις 22Μ

Εμείς, σαν Active Member στη συγκεκριμένη στιγμή, θεωρούμε ότι υπάρχει λόγος για να συμμετέχουμε. Αυτό φυσικά δίνει λόγο και στις φορές που έχουμε αρνηθεί να συμμετέχουμε στα πράγματα. Η ομορφιά της επιλογής, ακόμα και στους αγώνες είναι σημαντική.

Αυτήν τη φορά θα είμαστε εκεί γιατί υπάρχει σοβαρός λόγος, τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβανόμαστε, να μοιραστούμε κάποια τραγούδια με τον κόσμο που θα βρίσκεται εκεί.

22 του Μάρτη όλοι στο Σύνταγμα, όλοι όσοι το λέει η ψυχούλα τους, όσοι έχουν ακόμα κάτι στην ψυχούλα τους. Γιατί υπάρχει λόγος”.

BD Foxmoor, Active Member

“Στις 22 Μάρτη, παγκόσμια μέρα ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, όλοι θα είμαστε εκεί στο Σύνταγμα”.

Δημήτρης Μποτής, Magic De Spell

“Eλα στις 22 Μαρτίου, έλα στον δρόμο. Υπάρχει ένα κόμμα αυτήν την στιγμή μέσα στη Βουλή που δεν επιτρέπει καν σ' εμάς τους ανάπηρους να κάνουμε παιδιά. Ενα μέρος στο καταστατικό τους λέει ότι πρέπει να στειρωθούν τα ΑΜΕΑ.

Αυτό είναι φασισμός. Ένα λουλούδι, μια ζωή δεν μπορεί να έρθει στον κόσμο αν γίνει από εμάς. Γι' αυτό και εμείς στέλνουμε αυτό το μήνυμα, το αντιρατσιστικό και συμμετέχουμε στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών με πολλή περηφάνια φέτος με την παράσταση ‘Κάρβουνο’”.

Θέατρο Κωφών Ελλάδος, Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία

Σε μια εποχή που ο φασισμός δυστυχώς ανεβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, είμαστε υποχρεωμένοι να υψώσουμε όλοι μαζί την φωνή μας ενάντια σε αυτό το απάνθρωπο, αχαρακτήριστο, φασιστικό κίνημα που ούτε σε διάλογο δεν πρέπει να μπαίνεις μαζί του.

Αυτό που δεν πρέπει είναι να φοβόμαστε, γιατί εκεί στηρίζεται αυτό, στο φόβο. Επειδή δεν φοβόμαστε και επειδή, η ισχύς εν τη ενώσει, όλοι μαζί στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στο Θέατρο Εμπρός, που πήγαν να το κλείσουν τρεις φορές και δεν θα το κλείσουν ποτέ, όλοι μαζί ενάντια στον φασισμό με αποκορύφωμα την διαδήλωση στις 22 Μαρτίου.

Δημήτρης Μυλωνάς, σκηνοθέτης