Aντικαπιταλιστικά σχήματα παντού

Το αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 22 Μάρτη στηρίζει η “Ανταρσία στο Λιμάνι” με υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά τον Θανάση Διαβολάκη. Επίσης η δημοτική κίνηση συνεχίζει την πρωτοβουλία για τον “Παμπειραϊκό Εργατικό Συντονισμό” με κέντρο τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Την Παρασκευή 14 Μάρτη, η “Ανταρσία για τη Θεσσαλονίκη της Ανατροπής” με επικεφαλής το γιατρό Γιάννη Κούτρα (βλέπε πάνω), σε συνεργασία με τα άλλα δύο σχήματα που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την “Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία” με επικεφαλής το δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και την “Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων-Μενεμένης” με επικεφαλής το δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, παρουσίασαν με συνέντευξη τύπου τη διακήρυξη και τις θέσεις των αντίστοιχων κινήσεων. Τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα, σάιτ και εφημερίδες πρόβαλλαν τα τρία αντικαπιταλιστικά κατεβάσματα που ως πρώτο σταθμό της προεκλογικής τους καμπάνιας αναδεικνύουν το αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 22 Μάρτη.

Την ίδια μέρα στο Βόλο, η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα “ΕΕ: Στην Ουκρανία με τους Ναζί, στην Ελλάδα φέρνει την κοινωνική καταστροφή! Να βγάλουμε τη θηλειά τους από το λαιμό μας” με ομιλητές τον Αντώνη Δραγανίγο και το Γιάννη Σηφακάκη, μέλη της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ενώ την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση με θέμα “Η Αγία Παρασκευή στη δίνη της κρίσης – αντίσταση σε Καλλικράτη, κυβέρνηση, ΕΕ” πραγματοποίησε το Σάββατο 15/3 το δημοτικό σχήμα “Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή” με ομιλητές τους Σπύρο Αλεξίου, Ειρήνη Φωτέλλη, Μαίρη Καρασταμάτη και Δημήτρη Κολώνια. “Ηταν μια επιτυχημένη εκδήλωση με πάνω από 70 άτομα ανάμεσά τους ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθόπουλος που μας ευχήθηκε καλό ξεκίνημα”, μας είπε ο Σταμάτης Χατζηδήμου. “Οι ομιλίες όπως της συντρόφισσας Ειρήνης από την ΕΡΤ ανέδειξαν την ανάγκη για ένα σχήμα ζωντανό, με δράση στη γειτονιά στο πλευρό όλων όσων παλεύουν”.

Με την “Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή” θα συμμετέχουν στις εκλογές για την περιφέρεια Πελοποννήσου οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά τη συνέλευση που έγινε την περασμένη Τετάρτη 12/3 στην Τρίπολη.

Καμπάνια

“Συμμετείχαν πάνω από 50 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Αργολίδα, την Κόρινθο, τη Μεσσηνία και την Αρκαδία”, μας είπε η Θάλεια Μπαρδάνη, εκπαιδευτικός. “Εκτός από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη διαδικασία παρακολούθησε επίσης ομάδα πρώην μελών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Επικεφαλής ψηφίστηκε ο Παναγιώτης Κάτσαρης από τη Μεσσηνία και δημιουργήθηκε ανοιχτή επιτροπή για τις διακηρύξεις, την καμπάνια, το μπλογκ του σχήματος”.

Ξεκίνησε την προεκλογική της καμπάνια η “Αριστερή Παρέμβαση Ιωαννίνων για την Αντικαπιταλιστική Αναντροπή” που διεκδικεί το δήμο Ιωαννίνων με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα, πολιτικό μηχανικό. Οπως αναφέρει ανακοίνωσή της “το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης φιλοδοξεί να δώσει τη μάχη για να εκφραστεί σε μια αριστερή, αντικαπιταλιστική και ανατρεπτική κατεύθυνση η λαϊκή οργή”. Τόσο η δημοτική κίνηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς όσο και το περιφερειακό της σχήμα “Αριστερή Παρέμβαση στην Ηπειρο” με επικεφαλής τον Νίκο Ζήκο, έβγαλαν ανακοινώσεις για τη μάχη ενάντια στις απολύσεις των ΑμεΑ στο δήμο Ιωαννίνων και ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και της δημόσιας περιουσίας.

Την ίδια στιγμή η “Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα” με επικεφαλής τον Βασίλη Ζούμπο καταγγέλει το κλείσιμο του ΙΚΑ Αταλάντης ως “άμεσο αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής των μνημονίων που έχει επιβάλει στο λαό η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο” και δηλώνει ότι στηρίζει “ολόψυχα τον αγώνα των κατοίκων του Δήμου Λοκρών... κάθε λαϊκή κινητοποίηση που θα οργανώσουν οι ίδιοι”.

Συνέλευση της “Αριστερής Κίνησης Περιστερίου” γίνεται την Πέμπτη 20/3 στις 6.30μμ στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στην Ξυλοτεχνία, στην οποία θα αποφασιστούν διακήρυξη και επικεφαλής του αντικαπιταλιστικού σχήματος. Αντίστοιχη διαδικασία είχε την Τρίτη 18/3 και η “Ανυπότακτη Πετρούπολη”.