22Μ: Το παρών της δίνει και η Λευκωσία

ΣΑΒΒΑΤΟ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, 11:00

Συγκέντρωση: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Πορεία μέχρι την ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Τα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων και στοχοποίησης μεταναστών, προσφύγων και αιτητών ασύλου αλλά και Τουρκοκυπρίων αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο. Ο ρατσιστικός και ο φασιστικός λόγος οργανώσεων όπως το ΕΛΑΜ και στα ΜΜΕ, τείνουν να «νομιμοποιηθούν».

Όπως σε όλη την Ευρώπη και στην Κύπρο προβάλλει ξανά η φασιστική απειλή. Οι φασίστες και οι ρατσιστές ετοιμάζονται να αποσπάσουν σημαντικά ποσοστά στις ευρωεκλογές (μέχρι και σε 25% στοχεύει το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, σε ακόμα ψηλότερα ποσοστά από τις προηγούμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, σε επανεκλογή του ο Nick Griffin και άνοδο του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος στην Αγγλία, κλπ).

Σε ολόκληρη την Ευρώπη οργανώνεται εβδομάδα δράσης, με αιχμή το Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014. Μεγαλειώδεις εκδηλώσεις και πορείες προγραμματίζονται στις πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων χωρών, με την ευκαιρία της 21ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας του ΟΗΕ κατά των Ρατσιστικών Διακρίσεων, για το φόνο 69 διαδηλωτών στο Σιάρπβιλ της Νότιας Αφρικής του απαρτχάιντ το 1960.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!

Για να βάλουμε και τη Λευκωσία στο χάρτη της κινητοποίησης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό!

Συμμετοχή έχουν δηλώσει:

το ΑΚΕΛ, η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων, ΕΔΟΝ, ΕΡΑΣ (Επιτροπή για Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση), Εργατική Δημοκρατία, Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ΚΙΣΑ (Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό), ΚΝΕΚΟ (Κίνηση Νέων Επιστημόνων Κινήματος Οικολόγων), Νεολαία ΕΔΕΚ, ΝΕΔΗΚ (νεολαία Δημοκρατικού Κόμματος), Νεολαία Οικολόγων, ΠΕΟ, Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών, Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης και άλλοι