Δυναμικά στις γειτονιές της Αθήνας

Την ίδια μέρα το απόγευμα, η “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” στήριξε την κινητοποίηση των εργαζόμενων στο Γηροκομείο Αθηνών ενάντια στη μνημονιακή συρρίκνωση και διάλυση μιας δομής που μπορεί να δώσει φροντίδα σε εκατοντάδες ηλικιωμένους. Τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18/3, η κοινοτική σύμβουλος του σχήματος στο 2ο διαμέρισμα, Τάνια Βριζάκη και άλλα μέλη του τοπικά, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις υπεράσπισης της δημόσιας υγείας στο Κουκάκι και το Νέο Κόσμο αντίστοιχα. Οι εκδηλώσεις οργανώνονταν από την πρωτοβουλία συλλογικοτήτων της γειτονιάς η οποία δημιουργήθηκε με αφορμή το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ και η οποία καλεί νέα διαδήλωση με το ίδιο περιεχόμενο την Πέμπτη 20/3 στο ΙΚΑ Νέου Κόσμου στις 5μμ.

Η συμμετοχή του σχήματος στις εκλογές πήρε δημοσιότητα από τις πρώτες κιόλας μέρες της ανακοίνωσής της. “Παρών και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές δηλώνει πως θα δώσει η 'Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας'”, έγραψε την Τετάρτη 12/3 η Εφημερίδα των Συντακτών, “Επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ως υποψήφιος δήμαρχος, θα είναι ο νυν δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Κωνσταντίνου, μετά την υπερψήφισή του από τη συνέλευση της παράταξης”. Το δημοσίευμα, αφού παρουσίαζε απόσπασμα της ανακοίνωσης του σχήματος για το χαρακτήρα των φετινών εκλογών και την πρόταση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, κατέληγε “Φιλοδοξώντας να ισχυροποιήσει την παρουσία της και να δυναμώσει τη συλλογική δημοκρατική της λειτουργία, η 'Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας' θα προχωρήσει εντός των ημερών σε τοπικές συσκέψεις του δυναμικού της”. Ενώ στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας, το ρεπορτάζ για τη διαδήλωση των εργαζόμενων της ΕΡΤ έξω από το Ραδιομέγαρο στους εννέα μήνες του αγώνα, ανέφερε την παρουσία του Πέτρου Κωνσταντίνου στην κινητοποίηση.

Προσφυγικά

Αντίστοιχα, το κεντρικό δελτίο του Ant1 την Τρίτη 11/3, στο ρεπορτάζ για τις δημοτικές εκλογές και το δήμο Αθήνας, πρόβαλε δήλωση του Πέτρου Κωνσταντίνου ενάντια στο ξεπούλημα των προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκήπων κυκλοφορεί προκήρυξη, ενώ συμμετέχει στις πρωτοβουλίες-συνελεύσεις-δράσεις των κατοίκων στα προσφυγικά, όπως στην κινητοποίηση που οργάνωσαν το Σάββατο 15/3 με μικροφωνική και ανακοινώσεις.

Η δήλωση του Π.Κωνσταντίνου για το θέμα αναφέρει: “Είναι σκάνδαλο η συγκυβέρνηση του Μνημονίου να προχωρά στο ξεπούλημα των προσφυγικών κατοικιών και άλλων κτιρίων στην Πλάκα και στην Αθήνα για χάρη των κερδοσκόπων και των μεγάλων συμφερόντων. Καμίνης, Σπηλιωτόπουλος και Κακλαμάνης θα απολογηθούν για τις αθλιότητες των κομμάτων που τους στηρίζουν ως υποψήφιους Δημάρχους;... Δεν περιμένουμε από το Δήμαρχο Καμίνη που στρώνει κάθε τόσο κόκκινα χαλιά στους μεγαλοεπιχειρηματίες των αναπλάσεων και του Τροϊκανούς των μνημονίων να στηρίξει αυτή τα μάχη. Καλούμε τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς και τους συλλόγους της περιοχής να μην επιτρέψουν τα σχεδία παράδοσης της περιοχής στα αρπακτικά του κέρδους”.

Τη συμμετοχή της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” πρόβαλλαν επίσης το ertopen (http://tinyurl.com/q74gmsl) και το σάιτ της Ελευθεροπτυπίας (http://tinyurl.com/ojw9t38). Τις επόμενες μέρες, το σχήμα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με τις θέσεις και τις προτάσεις του.