Μαθητικές συναυλίες

Οι μαθητές Anticapitalista και η τοπική ΚΕΕΡΦΑ έκαναν κατάληψη από το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Νέας Σμύρνης μοιράζοντας υλικό και μαζεύοντας υπογραφές συμπαράστασης για τις 22 Μάρτη. Γύρω στις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η συναυλία με τραγούδια έκπληξη στα αραβικά, τα πολωνικά αλλά και το αντισεξιστικό τραγούδι 8 Μάρτη του Lordos, αφιερωμένο στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται.

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στα συγκροτήματα κάλεσαν στη διαδήλωση και φώναξαν αντιφασιστικά συνθήματα όπως “ούτε στη Βουλή ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά”. Δεκάδες μαθητές στήριξαν την ΚΕΕΡΦΑ και οργανώνουν εξορμήσεις στα σχολεία τους μέσα στη βδομάδα για να διαδηλώσουν με τα δικά τους πανό το Σάββατο. Πουλήθηκαν συνολικά 30 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης, ενώ πολύς κόσμος που βρισκόταν στα μαγαζιά της πλατείας ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθεια.

Γειτονιά προσφύγων

Η Νέα Σμύρνη είναι γειτονιά προσφύγων και πολλές φορές ο κόσμος που μένει εκεί έχει δείξει τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του συμμετέχοντας σε πορείες σαν αυτή που έγινε το Σεπτέμβρη μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που έγινε συναυλία από μαθητές της περιοχής βάζοντας σαν κέντρο του αγώνα τη νεολαία.

Αντίστοιχο ήταν το κλίμα και στον Πειραιά όπου τη συναυλία συνδιοργάνωσαν οι Αnticapitalista, η ΚΕΕΡΦΑ και η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία. Τα συνθήματα των καλλιτεχνών αλλά και τα τραγούδια τους έκαναν συχνά αναφορά στον Παύλο Φύσσα. Μαθητές του 9ου ΓΕΛ έφτιαξαν πανό για να στολίσουν το σχολείο τους και να το κατεβάσουν στη διαδήλωση. Συνολικά πουλήθηκαν 20 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης που παρουσίαζε την προετοιμασία που γίνεται διεθνώς για τις 22 Μάρτη.