Κατάληψη στο Δημαρχείο Αθήνας

“Κάνουμε συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας” μας είπε η Αγγελική Γιαννοπούλου, σχολική φύλακας στο δήμο Παλλήνης. “Σε τρεις μέρες τελειώνει ο χρόνος μας. Τόσο καιρό ο Μητσοτάκης μας εμπαίζει ότι θα μας τακτοποιήσει αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Αύριο είναι η απεργία και θα κάνουμε ξανά συντονιστικό για να δούμε τις καινούργιες δράσεις. Ο αγώνας δεν σταματάει στις 22/3. Συνεχίζεται και μετά τη λήξη των διαθεσιμοτήτων”.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των καταληψειών κι ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος δήμαρχος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, ο οποίος δήλωσε. “Θέλω να χαιρετίσω την κατάληψη της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου. Είναι μια κινητοποίηση μπροστά στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και την τριήμερη των εκπ/κών. Είναι απαράδεκτο να απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι. Η άρση της μονιμότητας είναι απειλή για κάθε κοινωνική υπηρεσία που καλύπτει τις ανάγκες όλων μας. Απαιτούμε να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι. Κανένας δεν περισσεύει”.

Η κατάληψη συνεχιζόταν μέχρι την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο.

Την Πέμπτη 20/3 στις 6μμ, ο Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα, τις Διαθεσιμότητες, τις Ιδιωτικοποιήσεις και τις Εργολαβίες, καλεί σε σύσκεψη στο ΕΚΑ, για την οργάνωση των επόμενων βημάτων του αγώνα.