Το Δελτίο Τύπου της ΟΛΜΕ περιγράφει αναλυτικά το πρόγραμμα που αποφασίστηκε: «Την Τετάρτη 19/3, πρώτη ημέρα της πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις πόλεις.
Στην Αθήνα 11 π.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος. Την Πέμπτη 20/3 πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στη 1 μ.μ. Την Παρασκευή 21/3 πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. Την ίδια ημέρα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 3 μ.μ. όπου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την «επιμόρφωση» των σχολικών συμβούλων – αξιολογητών.
Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα το διήμερο 20-21/3, θα οργανωθεί από τις ΕΛΜΕ η μεταφορά τους με πούλμαν, σε συνεννόηση με τις γειτονικές τους ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ. Θα οργανωθεί επίσης η διαμονή των συναδέλφων με φιλοξενίες σε σπίτια και σε ξενοδοχεία.
Όσες ΕΛΜΕ δεν οργανώσουν την κάθοδο των εκπαιδευτικών στην Αθήνα, οργανώνουν ανάλογες κινητοποιήσεις στην περιοχή τους.
Καλούνται οι ΕΛΜΕ να αναλάβουν κινηματικές δράσεις στις 25 Μαρτίου αναδεικνύοντας τα προβλήματα της εκπαίδευσης.
Οι ΕΛΜΕ δημιουργούν κέντρα αγώνα σε κάθε περιοχή. Στην Αθήνα είναι το στέκι που έχει δημιουργηθεί στην Πλ. Κλαυθμώνος.
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν νέες Γενικές συνελεύσεις μετά από εκτίμηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ».
Επίσης, η ΟΛΜΕ είχε πάρει ήδη απόφαση συμμετοχής στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη, ημέρα που λήγει επίσημα το οχτάμηνο των διαθεσιμοτήτων. Η ανακοίνωση που καλεί στην τριήμερη απεργία τονίζει: «Όπως όλο το διάστημα του οχταμήνου, έτσι και τώρα με το συλλογικό μας αγώνα, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας, με την απεργία, με τη διεύρυνση των συμμαχιών με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων - ανέργων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να επιβάλουμε λύσεις. Απαιτούμε να προκηρυχθούν τώρα τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Κανένας μαθητής - κανείς καθηγητής έξω απ’ τα σχολεία , κανένας εργαζόμενος στην ανεργία. Κανείς δεν περισσεύει».