Εννέα μήνες, η ΕΡΤ παντού

Εκεί ήταν και δεκάδες συμπαραστάτες από μια σειρά εργασιακούς χώρους. “Αυτόν τον αγώνα που είναι σύμβολο και συνεχίζεται 9 μήνες μετά, τον στηρίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Η νίκη θα έρθει σύντομα. Η κυβέρνηση τρεκλίζει και το γλέντι της νίκης θα γίνει στο Ραδιομέγαρο” μας είπε ο Βασίλης Συλαϊδής, από το Σωματείο Εργαζομένων της Ιντρακόμ. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απήυθηναν μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, επικεφαλής της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”, ο Τάσος Αναστασιάδης εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκπρόσωποι των διαθεσίμων εκπ/κών, των σχολικών φυλάκων κλπ.

Την Κυριακή 16/3, στην Αθήνα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ βρέθηκαν στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το Μπλόκο της Καλογρέζας όπου και κατέθεσαν στεφάνι καταχειροκροτούμενοι, ενώ στη Θεσσαλονίκη, η ΕΡΤ3 έδωσε το παρών στην πορεία μνήμης για τα 71 χρόνια από τότε που έφυγε ο πρώτος συρμός για το Άουσβιτς. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ηρακλείου, συμμετέχουν στον ξεσηκωμό ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, καλώντας στην παγκρήτια συνάντηση της 23ης Μαρτίου στον ιστορικό χώρο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Επίσης το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, αποφάσισε το άνοιγμα λογαριασμού με αρχικό κεφάλαιο 5.000 ευρώ κάνοντας παράλληλα έκκληση σε φορείς και πρόσωπα να συνδράμουν στην οικονομική ενίσχυση του αγώνα της ΕΡΤ.

Η αισιοδοξία για τη συνέχεια της μάχης εκφράστηκε και σε επίπεδο προγράμματος, με το κυριακάτικο “Μικρόφωνο στα γήπεδα”. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ertopen, την Κυριακή 9/3 πάνω από 200.000 ακροατές συντονίστηκαν για να ακούσουν την ιστορική ραδιοφωνική εκπομπή για την οποία εργάστηκε ένα δίκτυο 60 δημοσιογράφων και τεχνικών.