Νοσοκομεία: Νέος γύρος συνελεύσεων για κλιμάκωση

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του “στην υγεία από τη μια προωθείται η ιδιωτικοποίηση ακόμα παραπάνω δομών με τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή και από την άλλη οι νέες λίστες διαθέσιμων - απολυμένων ετοιμάζονται στο νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα η δεξαμενή των ημι - διαθέσιμων επεκτείνεται και στο ιατρικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ..

Στον αντίποδα της πολιτικής τους κλιμακώνουμε την αντίδραση και απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς και γενναία χρηματοδότηση των δομών του Ε.Σ.Υ., το άνοιγμα των ιατρείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. άμεσα και την κατάργηση όλων των νόμων που ψήφισαν.

Αυτά μόνο με απεργιακή σύγκρουση με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα μπορούν να γίνουν πράξη. Γι' αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους που τα τελευταία χρόνια δίνουμε τις μάχες μαζί, από τα κάτω, με γενικές συνελεύσεις και απεργίες, με το συντονιστικό και τις απεργιακές επιτροπές, να κάνουμε δική μας υπόθεση τις κινητοποιήσεις με άμεσο σταθμό τη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19-20 Μάρτη και να απαιτήσουμε την κλιμάκωση της απεργιακής σύγκρουσης”.

• Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Αττικό Νοσοκομείο τη Δευτέρα 17/3. Όπως μας είπε ο Σπύρος Στάικος, εργαζόμενος στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. “Aπό νωρίς το πρωί δεκάδες εργαζόμενοι μαζί με κόσμο και συλλογικότητες από τη γειτονιά, συγκεντρωθήκαμε στην πύλη του νοσοκομείου και λίγο πιο μετά πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της διοικήτριας. Οι ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικά είναι μεγάλες, ενώ οι εργαζόμενοι στα απογευματινά ιατρεία είναι απλήρωτοι από το καλοκαίρι. Την ίδια στιγμή και ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, οι ασθενείς στριμώχνονται σε ράντζα στους διαδρόμους”.