Συνεχίζεται η δίκη του τάγματος εφόδου Μεταμόρφωσης

Η μητέρα του κατηγορούμενου, όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες υπεράσπισης που ακολούθησαν, ισχυρίστηκε ότι ο γιος της έχει άλλοθι και για τις δύο ημέρες των επιθέσεων: στις 10/09 ήταν στην Κέρκυρα μαζί με τη φίλη του Σ. Παγουλάτου και την μητέρα της στο εξοχικό της και στις 22/09 ήταν στην οικία Κοντομούς σε οικογενειακή σύναξη.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στις πρώτες δύο απολογίες του ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι “δεν θυμάται” που βρισκόταν τόσο στις 10/09 όσο και στις 22/09 και ότι σχετικά με το ταξίδι η υπεράσπιση δεν έχει κατορθώσει να προσκομίσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Ενώ τον κατηγορούμενο έχουν ήδη αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα τόσο ο έλληνας ταξιτζής που ήταν στο κουρείο και δέχτηκε την επίθεση όσο και ο Πακιστανός κουρέας.

Η Φ. Σίσκου, πρώην φίλη του Κοντομούς, είναι το πρόσωπο που το βράδυ της 22 Σεπτέμβρη είχε δεχτεί τηλέφωνο από το (άγνωστο στην ίδια) κινητό του Πακιστανού που ληστεύτηκε και μαχαιρώθηκε στη Μεταμόρφωση, κάτι που έχει ταυτοποιηθεί από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Από το ίδιο κινητό είχε κληθεί ο γιατρός του θύματος και ένας οπαδός του Παναθηναϊκού. Τότε είχε καταθέσει ότι την πήρε ο Κοντομούς, αλλά στην κατάθεσή της στο ακροατήριο δήλωσε ότι “μπορεί και να με κάλεσε ο Κοντομούς εκείνο το βράδυ, μπορεί και όχι”, ενώ σε ερώτηση της έδρας, τι της είπε σε κάθε περίπτωση αυτός που την κάλεσε από το άγνωστο τηλέφωνο, απάντησε ότι δεν θυμάται.

Ισχυρισμοί

Η Σ. Παγουλάτου, φίλη του κατηγορουμένου, επανέλαβε τους ισχυρισμούς για τα άλλοθί του. Όμως το κινητό της Παγουλάτου άνοιξε για το διάστημα 07/09 έως 14/09 και οι κλήσεις από αυτό έδειξαν ότι εξέπεμπε από την Αθήνα. Στο ερώτημα πώς γίνεται αυτό (αφού η ίδια δηλώνει ότι ήταν στην Κέρκυρα), η Παγουλάτου δήλωσε ότι είχε αφήσει το κινητό της στην αδελφή του Κοντομούς.

Στο ερώτημα πώς εξηγούνται τότε τα μηνύματα του κινητού της στις 11/09 προς το κινητό του Κοντομούς, αφού -ακόμα και αν το είχε- η αδελφή του θα ήταν παράλογο να στέλνει μηνύματα στον αδελφό της τη στιγμή που το κινητό του ήταν, (όπως υποστηρίζει ο ισχυρισμός) αφημένο στην Αθήνα, δεν έδωσε πειστική απάντηση. Στο ταξίδι στην Κέρκυρα συμμετείχε και ο αδελφός της, Μ. Παγουλάτος. Σε ερώτηση πώς εξηγείται ότι τα κινητά του αδελφού της εκπέμπουν και αυτά από την Αθήνα το διάστημα 07/09 έως 14/09 (σύμφωνα με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας), η μάρτυρας είπε πώς ίσως ο αδελφός της τα είχε αφήσει στην Αθήνα.

Η Κ. Μπρώνη, μητέρα της Σ. Παγουλάτου κατέθεσε ότι η κόρη της είχε αφήσει το κινητό της στην Αθήνα στην αδελφή του Κοντομούς και ο γιος της είχε αφήσει τα δύο κινητά του στον παππού (92 χρόνων) και τη γιαγιά του (80 χρόνων), πάλι στην Αθήνα. Όταν η Μπρώνη ρωτήθηκε από την πολιτική αγωγή να εξηγήσει τις κλήσεις από τα κινητά του Μ. Παγουλάτου προς τον κατηγορούμενο και τον πατέρα του (το χρονικό διάστημα 07/09 μέχρι 14/09), απάντησε ότι ο παππούς και η γιαγιά Παγουλάτου μπορεί να κάλεσαν τον Κοντομούς και να συνομιλούσαν με την οικογένειά του...

Η συνεδρίαση διακόπηκε για τις 28 Μαρτίου.

• Την Τρίτη 18 Μαρτίου την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο, βρίσκονταν σε εξέλιξη, στον Πειραιά, η δίκη των βασανιστών του Αιγύπτιου Ουαλίντ Ταλέμπ, που το Νοέμβρη του 2012 στη Σαλαμίνα, βασανίστηκε άγρια από τον εργοδότη του, ένα φούρναρη και τους συνεργούς του, όταν ζήτησε τα λεφτά που του χρωστούσε.