Ξεσηκώνουμε όλη την Ελλάδα

Στην Αλεξανδρούπολη 60 άτομα, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, συζήτησαν την Παρασκευή 14 Μάρτη για τις μειονότητες στη Θράκη και τη συμμετοχή στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης. Θέματα όπως αυτό της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών αλλά και το πώς ο καπιταλισμός γεννά το ρατσισμό και τους φασίστες, οδήγησαν στην απόφαση να φτιαχτεί μόνιμη επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ που θα παρεμβαίνει συστηματικά στην πόλη, με στόχο να μην ξαναπατήσουν οι χρυσαυγίτες το πόδι τους. Απόφαση συμμετοχής στις 22 Μάρτη έχουν πάρει οι σύλλογοι φοιτητών Ιατρικής και Μοριακής Βιολογίας οι οποίοι οργανώνουν το κατέβασμα με πούλμαν.

Στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών Θεσσαλονίκης οργανώθηκε την ίδια μέρα εκδήλωση με 70 φοιτητές οι οποίοι διεκδικούν τη συμμετοχή του συλλόγου στη διαδήλωση με απόφαση από τη Γενική Συνέλευση.

Φεστιβάλ

Στο Ρέθυμνο στις 19 Μάρτη οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου με τη βοήθεια των καθηγητών και των διοικητικών υπαλλήλων, οργανώνουν μονοήμερο αντιφασιστικό φεστιβάλ. Ξεκινάει το μεσημέρι με προβολή ντοκιμαντέρ, ακολουθούν συζητήσεις για το πώς γεννιέται αλλά και πώς αντιμετωπίζεται ο φασισμός, ενώ κλείνει με συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για τη συμμετοχή των ρεθυμνιωτών στο συλλαλητήριο στα Χανιά.

Στην Ελευσίνα για πρώτη φορά οργανώθηκε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ, με την παρουσία των γονιών του Σαχζάτ Λουκμάν. Ντόπιοι και μετανάστες της περιοχής συζήτησαν για την παρέμβαση στη γειτονιά, τη σύνδεση με τις κοινότητες της περιοχής και αποφάσισαν να ναυλώσουν πούλμαν που θα φέρει στην Ομόνοια αγωνιστές από την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο.

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο βρέθηκαν τη Δευτέρα η Σουκράν Μπίμπι και ο Χαντίμ Χουσεΐν μαζί με 25 εργαζόμενους σε αντίστοιχη εκδήλωση. Μετά τη συζήτηση αποφασίστηκε η συμμετοχή των εργαζόμενων του νοσοκομείου στη διαδήλωση του Σαββάτου.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού την Παρασκευή 15 εργαζόμενοι συζήτησαν για το αντιφασιστικό κίνημα και το πώς δένεται με τη μάχη ενάντια στις απολύσεις, δίνοντας επόμενο ραντεβού στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Εξορμήσεις

Ομάδες της ΚΕΕΡΦΑ ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας την περασμένη βδομάδα για να ξεσηκώσουν τις γειτονιές. Με πικετοφορίες και ντουντούκες όπως στο Παγκράτι, το Μαρούσι, τα Εξάρχεια, το Ελληνικό, τα Πετράλωνα και άλλες γειτονιές όπου πουλήθηκαν πολλά φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης, ενώ πολύς κόσμος άφησε το τηλέφωνό του για να στηρίξει και να οργανώσει τη συνέχεια. Με εξορμήσεις την Κυριακή το μεσημέρι στις φοιτητικές εστίες Ζωγράφου και το πάρκο στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Με πρωινά μοιράσματα σε κεντρικά μετρό- Σύνταγμα, Δάφνη, Αττική- τη Δευτέρα το πρωί. Υλικά μοιράστηκαν την Παρασκευή σε τζαμιά στη Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, τη Νίκαια, τον Άγιο Παντελέημονα, το Κορωπί και την πλατεία Αμερικής. Όλες αυτές οι δράσεις συνεχίζουν μέχρι τις 22 Μάρτη για να γεμίσουμε την Αθήνα αντιφασίστες από όλες τις γειτονιές και τους χώρους.

“Για πρώτη φορά επίσης στις Συκιές Θεσσαλονίκης, στις 12 Μάρτη έγινε ανοιχτή συνέλευση. Ομιλητές ήταν ο Τριαντάφυλλος Τρανός, πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η Φύλλια Πολίτη, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και ο Όλσι Καρίκι, εκπρόσωπος του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών «Η Μητέρα Τερέζα» ενώ συμμετείχαν αρκετοί μετανάστες. Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τα ζητήματα της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, με αναφορές στους αγώνες των εκπαιδευτικών όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στις ρατσιστικές νομοθεσίες που φτάνουν στις απελάσεις μαθητών. Η συνέλευση κατέληξε στην από κοινού οργάνωση του κατεβάσματος στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης” μας λέει ο Βασίλης Τσιγαρίδας.

Εκδήλωση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στις σχολές πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στην ΑΣΚΤ Αθήνας, με ομιλητές τον Βασίλη Κουκαλάνι, ηθοποιό και την Αλεξάνδρα Μαρτίνη, φοιτήτρια.