Ο Χαντίμ Χουσεΐν και η Σουκράν Μπίμπι, γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν κάλεσαν όλον τον κόσμο να διαδηλώσει μαζικά το Σάββατο 22 Μάρτη. Οι γονείς του Λουκμάν μίλησαν στην εκδήλωση της τοπικής επιτροπής της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο που έγινε το περασμένο Σάββατο και ζήτησαν για ακόμα μια φορά δικαιοσύνη για το αδικοχαμένο παιδί τους.
Δίπλα τους, όλο αυτό το διάστημα, η Πακιστανική Κοινότητα που οργανώνει την μαζική συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της 22 Μαρτίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά.
Να θυμίσουμε εδώ, ότι επόμενη ημερομηνία της δίκης των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν είναι στις 10 Απρίλη, όπου αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέα και των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων της υπεράσπισης.
Νόμιμα χαρτιά
Στο συλλαλητήριο στην Αθήνα ετοιμάζονται να ανέβουν και οι εργάτες γης της Μανωλάδας, που πριν από λίγες μέρες ξεσηκώθηκαν ξανά. «Διεκδικούμε νόμιμα χαρτιά, δουλειά και να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας. Αυτά είναι τα τρία πράγματα που ζητάμε και θα ανεβούμε και εμείς στις 22 Μάρτη για να διαδηλώσουμε μαζί στην Αθήνα» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Λίτον, εργάτης γης στη Μανωλάδα, από το Μπαγκλαντές.
«Στις 22 Μαρτίου θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που κρατούνται για 18 ολόκληρους μήνες σε κακές συνθήκες άνθρωποι που δεν έχουν κάνει κανένα έγκλημα, να σταματήσει το έγκλημα που γίνεται με θύματα αθώους ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά, όχι μόνο στο Φαρμακονήσι, αλλά παντού» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη, ο πρόεδρος της Αφγανικής Κοινότητας Ταχίρ Αλισαντέ.
Στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Αμερικής δίνει ραντεβού προσυγκέντρωσης η ΚΕΕΡΦΑ στα Πατήσια και μετανάστες από διάφορες κοινότητες, προκειμένου να κατεβούν οργανωμένα στο συλλαλητήριο. “Θα συμμετέχουμε, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, θα κινητοποιήσουμε τα αδέλφια μας”¨μας είπε ο Μαρά από τη Σενεγάλη. “Αν θέλουμε να τελειώνουμε με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις 'σκούπες' πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί, θα είμαστε όλοι μαζί στις 22 Μάρτη”.
Τα φραουλοχώραφα ξανά στον αγώνα
Kινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι εργάτες γης της Μανωλάδας με αιτήματα να σταματήσει η ρατσιστική κάλυψη των εγκλημάτων της Βαγγελάτος ΑΕ με τη μαύρη λίστα (δεν προσλαμβάνονται οι εργάτες που απασχολήθηκαν πέρυσι στη Βαγγελάτος ΑΕ), να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργατών γης, να δικαστεί η εργοδοσία και οι μπράβοι της για τη δολοφονική επίθεση στις 17 Απρίλη 2013, να γυρίσει στην Ελλάδα ο Πόλας Πεφάρι, που οδηγήθηκε σε απέλαση.
Σε συνέλευση των εργατών γης το περασμένο Σάββατο στη Μανωλάδα αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι τοπικές κινητοποιήσεις, να υπάρξει συμμετοχή στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη (οι εργάτες γης καλούν τα συνδικάτα να στηρίξουν τη μετακίνηση με πούλμαν στην Αθήνα), ενώ αρχές Απρίλη, στον ένα χρόνο από τη δολοφονική επίθεση, θα οργανωθεί μεγάλη εκδήλωση.
Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΚΕΕΡΦΑ και η Ένωση Μεταναστών Εργατών Γης Ν. Μανωλάδας: «Πριν από μία βδομάδα απελάθηκε στο Μπαγκλαντές ο εργάτης Γης στην Ν. Μανωλάδα Πόλας Πεφάρι. Ήταν ένας από τους δεκάδες εργάτες στα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας που βρέθηκε απλήρωτος από τη Βαγγελάτος ΑΕ και αντιμέτωπος με τα όπλα των μπράβων όταν απαίτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Τον είχαν συλλάβει σε επιχείρηση σκούπα της ΕΛΑΣ και παρά τις παρεμβάσεις της ΚΕΕΡΦΑ αλλά και άλλων φορέων προχώρησαν στην απέλασή του.
Σκάγια
Παράλληλα, η εισαγγελική έρευνα ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις 154 εργατών. Σε όσους βρέθηκαν μπροστά στα όπλα και τα σώματά τους τρυπήθηκαν από σκάγια, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε από την αρχή να πάρουν ένα έγγραφο που τους επιτρέπει την παραμονή μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Τριάντα πέντε άτομα πήραν αυτό το έγγραφο.
Στους υπόλοιπους που ήταν παρόντες ΔΕΝ δόθηκε ένα ανάλογο έγγραφο με αποτέλεσμα τις συλλήψεις σε επιχειρήσεις σκούπα που οδήγησαν τέσσερις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ένας αφέθηκε ελεύθερος, ένας απελάθηκε και οι δύο κρατούνται(;) ακόμη.
Μάλιστα σε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών εκπαιδευτικών που επισκέφθηκε την εισαγγελία για ενημέρωση δηλώθηκε ότι «δεν θα νομιμοποιηθούν» μετανάστες μέσω αυτής της οδού! Άραγε η παραμονή στη χώρα μέχρι τη δίκη δεν είναι αναγκαία για την απονομή δικαιοσύνης; Θα κρίνει η ΕΛΑΣ ποιοι έχουν αυτό το δικαίωμα;».