Απεργία μεταναστών στη Σκάλα Λακωνίας

Μετά την επιστροφή από την δουλειά στη συλλογή πορτοκαλιών βρήκαν τις πόρτες των σπιτιών και των καταλυμάτων που διέμεναν κλειδωμένες από τους ιδιοκτήτες τους και τα αφεντικά τους, με πεταγμένα τα πράγματα έξω από τα σπίτια. Αποτέλεσμα πάνω από πεντακόσιοι να μείνουν στο δρόμο.

Το αστυνομικό πογκρόμ σε βάρος των Πακιστανών μεταναστών ξεκίνησε αμέσως μετά την επέμβαση του εισαγγελέα, την σύλληψη ιδιοκτήτη καταλύματος στην Σκάλα Λακωνίας και την καταδίκη του σε 58 χρόνια φυλακή.

Η Αστυνομία γύρισε σπίτι-σπίτι, προχώρησε σε προσαγωγές και μετά άφησε ελεύθερους τους Πακιστανούς μετανάστες μοιράζοντας «υπηρεσιακά σημειώματα διοικητικής απέλασης». Ταυτόχρονα δημιούργησε κλίμα τρομοκρατίας πυροδοτώντας τον μαζικό διωγμό από τα σπίτια.

Ο νέος πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής διάλεξε να εγκαινιάσει την εγκατάσταση του στην υπουργική καρέκλα με ένα μαζικό διωγμό μεταναστών από το Πακιστάν όταν η χώρα τους ρημάζεται από τις χειρότερες πλημμύρες με είκοσι εκατομμύρια θύματα!

Το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης τάχα για τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών (με την τιμωρία του ιδιοκτήτη για το άθλιο κατάλυμα) φάνηκε από το ότι δεν πήρε κανένα μέτρο για να τους βρει καινούργιο και να μην ξενυχτάνε σαν αγρίμια στα χωράφια - τη στιγμή μάλιστα που πρέπει από αύριο να δουλέψουν ξανά. Εκτός αν νομίζει ο κ. Παπουτσής ότι πρέπει να εξομοιώσει τις συνθήκες ζωής τους με τους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες τους που είδαν τα σπίτια τους να χάνονται στα πλημμυρισμένα ποτάμια που σκόρπισαν το θάνατο και την καταστροφή.

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΖΗΤΑΝΕ:

• Να σταματήσει εδώ και τώρα ο διωγμός των Πακιστανών μεταναστών εργατών με την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών στέγασης και να δοθεί αξιοπρεπές μεροκάματο.

• Nα προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην νομιμοποίηση των μεταναστών και την απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες της καταστροφής όπως άλλωστε έχει απαιτήσει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα να στηρίξουν έμπρακτα την απεργία και τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών εργατών.

Ένωση Μεταναστών Εργατών, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος