Συγκέντρωση Συμβασιούχων 23 Σεπτέμβρη

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα κριθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το οποίο τον Απρίλιο του 2009 έκρινε ότι οι δικαστές μπορούν να αξιολογούν κατά περίπτωση τη φύση και το είδος της εργασίας του απασχολούμενου. Τον τελευταίο καιρό όλα τα δικαστήρια ανέβαλαν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων μέχρι να αποφανθεί ο Αρειος Πάγος.

Στην πραγματικότητα η μάχη της μονιμοποίησης των συμβασιούχων κάθε μορφής (έργου, μερικής απασχόλησης, stage, ορισμένου χρόνου κ.λπ.) του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, αφορά το μέλλον 200.000 εργαζομένων, τους οποίους πέταξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο δρόμο, δήθεν με το επιχείρημα ότι δεν έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά. Πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν χρόνια στους ΟΤΑ, στα νοσοκομεία, στα υπουργεία για να καλύψουν τις τρύπες από τις ελλείψεις προσωπικού.

Ένα χρόνο μετά, ο αγώνας των συμβασιούχων για μονιμοποίηση μετατρέπεται σε αγώνα που έρχεται σε κόντρα με την πολιτική των περικοπών και του Μνημονίου που επιβάλουν κυβέρνηση και το ΔΝΤ. Η μονιμοποίησή τους είναι ένας αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους μόνιμους ή μη που έρχονται αντιμέτωποι με τις περικοπές στους μισθούς, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εφαρμογή του Καλλικράτη στους ΟΤΑ. Ανεξάρτητα από την απόφαση του Αρείου Πάγου στις 23/9, η μάχη για μόνιμη και σταθερή δουλειά χρειάζεται να κλιμακωθεί, σαν κομμάτι του αγώνα για να σώσουμε τα νοσοκομεία, τους παιδικούς σταθμούς, τις συγκοινωνίες από τη διάλυση.