ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια μάχης

Όπως αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε: «Αγωνιστές και Αγωνίστριες από Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία ξανασυναντηθήκαμε μετά από όλες αυτές τις μάχες που έχουμε δώσει ενάντια στην οικονομική κρίση και την κυβερνητική πολιτική, αυτή τη φορά για να συζητήσουμε την παρουσία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενός αντικαπιταλιστικού ψηφοδελτίου στις επερχόμενες εκλογές του Καλλικράτη...Η μάχη των Δημοτικών Εκλογών είναι μια πολιτική μάχη και ο κορμός της παρέμβασής μας θα είναι ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα όπως προτάθηκε και θα καταληχθεί στην επόμενη πανπελοποννησιακή σύσκεψη το Σάββατο 18/9 με βασικά στοιχεία:

1. Διαγραφή του χρέους , που άμεσα οδηγεί σε Αντικαπιταλιστική ρήξη - αποδέσμευση από την ΟΝΕ, την Ευρωζώνη και την ΕΕ, έξω η Τρόικα από την Ελλάδα. 2. Κρατικοποίηση των Τραπεζών χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο. 3. Απαγόρευση των απολύσεων. Πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς - κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις - μείωση των ωρών εργασίας - μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 4. Δημόσια και Δωρεάν υψηλού επιπέδου Παιδεία - Υγεία - Ασφάλιση για όλους. 5. Stop στις ρατσιστικές επιθέσεις, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες. 6. Stop στα εξοπλιστικά προγράμματα και την συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 7. Αυστηρή φορολογία στο κεφάλαιο και τους πλούσιους. 8.Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές».

Στην Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/9, δεύτερη σύσκεψη, (η πρώτη είχε γίνει το περασμένο Σάββατο με τη συμμετοχή 30 ατόμων από τη Λέσβο και τη Χίο), όπου υπήρξε κοινή συμφωνία το όνομα του συνδυασμού στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να είναι «Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά», ενώ Σύνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλίας έγινε τη Δευτέρα και στη Λάρισα, με συμμετοχή από Βόλο και Τρίκαλα. «Μέσα στις επόμενες μέρες θα προχωρήσει η συγκρότηση των αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων για την περιφέρεια Αττικής και το Δήμο της Αθήνας, δύο αναμετρήσεων με μεγάλη σημασία και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, αλλά και κόντρα στην εφαρμογή του Καλλικράτη και το ρατσιστικό σχέδιο του Χρυσοχοϊδη για την Αθήνα» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Πέτρος Κωσταντίνου.

Στο Αιγάλεω, υπάρχει ανοικτό κάλεσμα για τη δημιουργία αριστερής ριζοσπαστικής ανατρεπτικής δημοτικοπολιτικής κίνησης τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 7μμ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα το κάλεσμα: «Το επόμενο διάστημα οφείλουμε όλοι πιο αποφασιστικά να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αναγέννηση της δικής μας συλλογικής πάλης στην γειτονιά και σε κάθε χώρο δουλειάς. Για να ξεδιπλωθούν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες που να αναδεικνύουν την ανάγκη για μια άλλη πολιτική που θα έχει στον πυρήνα της ζητήματα όπως η άρνηση πληρωμής του χρέους, η εθνικοποίηση τραπεζών, και η σύγκρουση με την πολιτική της ΟΝΕ και της ΕΕ. Για την ανατροπή της επίθεσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του κεφαλαίου. Για να πληρώσει την κρίση η εργοδοσία και οι τραπεζίτες, και όχι οι εργαζόμενοι. Για να ανατραπούν τα μέτρα του Καλλικράτη στην πράξη.

Σε συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Βύρωνα διαπιστώθηκε η ανάγκη ανάδειξης ενός ισχυρού αντικαπιταλιστικού ψηφοδελτίου στην περιφέρεια Αττικής και στήριξης στην Αριστερή Παρέμβαση στο Βύρωνα που οργανώνει συζήτηση στο Στέκι της, στις 8μμ την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Ανοιχτό κάλεσμα την Κυριακή 19/9 στις 6μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης καλεί και η Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στην Πετρούπολη. Όπως καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους και τη νεολαία που όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε μαζί στις διαδηλώσεις είτε για την ανατροπή των μέτρων είτε στα τοπικά κινήματα. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσοι αναζητούν μια άλλη αριστερά, ρήξης και ανατροπής. Καλούμε στην συγκρότηση μιας αριστερής αντικαπιταλιστικής παρέμβασης που θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές και σε όλες τις μάχες της επόμενης περιόδου. Επιδιώκουμε την δημιουργία μιας αριστερής ανατρεπτικής Κίνησης στην γειτονιά μας που την επόμενη των εκλογών θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός κινήματος ενάντια σε ό,τι απειλεί να πνίξει τη ζωή μας εκεί που δουλεύουμε, ζούμε και διασκεδάζουμε.

Ανοιχτό κάλεσμα - συνέλευση για την συγκρότηση Δημοτικής Κίνησης καλεί την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη στις 6μμ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά.