Νοσοκομειακοί γιατροί

Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη έγινε στη Θεσσαλονίκη Σύσκεψη Ενώσεων απ´ όλη τη χώρα μαζί με μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας. Όλες οι Ενώσεις απαίτησαν την ανάκληση του νόμου στο σύνολό του και την κατάρτιση εφημεριών με τον ασφαλή τρόπο που ίσχυε μέχρι τον Αύγουστο.

Την ίδια στιγμή Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη την Ελλάδα προχωρούν σε Γενικές συνελεύσεις που αποφασίζουν τη μη εφαρμογή του νόμου και απαιτούν από το νέο υπουργό υγείας να τον πάρει πίσω. Ταυτόχρονα, η ΟΕΝΓΕ έχει ήδη αποφασίσει την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στην πανευρωπαϊκή ημέρα κινητοποίησης των συνδικάτων της 29ης Σεπτεμβρίου «με κεντρικό αίτημα να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι το κόστος της οικονομικής κρίσης». Στόχος της ΟΕΝΓΕ είναι να «καταβάλλει κάθε προσπάθεια διακλαδικού συντονισμού ανάμεσα σε πρωτοβάθμια σωματεία και Ομοσπονδίες».

Η μαζική ανυπακοή των νοσοκομειακών που δεν δέχονται να εφαρμόσουν στην πράξη το νόμο που ψηφίστηκε από την υπουργό Ξενογιαννακοπούλου και έρχεται να βάλει σε εφαρμογή ο Λοβέρδος, χρειάζεται να μετατραπεί σε ένα νέο απεργιακό κίνημα, κόντρα στη διάλυση της δημόσιας Υγείας για χάρη των επιταγών της τρόικας και του ΔΝΤ. Με αυτόν τον τρόπο οι νοσοκομειακοί μπορούν να ξεσηκώσουν όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και να συντονιστούν με τρεις μάχες που δίνουν οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ για να μην δοθούν οι δημόσιες υπηρεσίες στα αρπαχτικά της αγοράς.