ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Απεργία ενάντια στον Καλλικράτη

Πρόκειται στην ουσία για την πρώτη απεργία ενάντια στις επιπτώσεις του Καλλικράτη στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής η εφαρμογή του Καλλικράτη είναι στην ουσία κομμάτι της υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες απαιτούν: καμιά μεταφορά αρμοδιότητας χωρίς το αντίστοιχο προσωπικό και τους πόρους, όχι μόνο για τις 45 αρμοδιότητες που σήμερα εκχωρούνται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και για αυτές που αύριο σκοπεύουν να μεταφέρουν, μόλις ο θεσμός αρχίζει να έχει μία περίοδο ύπαρξης. Να δοθεί επίσης η δυνατότητα επιλογής στο προσωπικό σε ποιους φορείς θέλουν να ενταχθούν και να συμμετέχει εκπρόσωπος των εργαζομένων στην αρμόδια επιτροπή για τη σύνταξη των εσωτερικών οργανισμών οργάνωσης και λειτουργίας των Περιφερειών, να μην υπάρξει απολύτως καμιά αναγκαστική μετάταξη εργαζομένων καθώς και άμεσες προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους στην απεργιακή συγκέντρωση, «δεδομένου ότι οι αναγκαστικές μετατάξεις, ως στοιχείο «μεταρρυθμίσεων», ανοίγουν ένα νέο αρνητικό κεφάλαιο στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο, που η γενίκευσή του είναι προ των πυλών, για ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων και υπηρεσιών που πρόκειται να υλοποιηθούν παρόμοια σχέδια».