Τα αίσχη του Λοβέρδου

Όπως και στη δεκαετία του 1930 έτσι και σήμερα αυτή η επιλογή της άρχουσας τάξεις σπρώχνει και τους ίδιους τους "υπηρέτες" της να προσαρμοστούν. Υπόδειγμα γλείφτη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Υγείας.

Ο ιδεολογικός κατήφορος του Λοβέρδου είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστός. Το άρθρο που συνυπέγραψε πριν από δυο περίπου μήνες με την Διαμαντοπούλου και τον Ραγκούση είναι ένα μνημείο συμβατικών προκαταλήψεων και δεξιών αφορισμών. Την περασμένη βδομάδα, όμως, ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του: αυτή τη φορά στο στόχαστρό του δεν έβαλε τις "δυναμικές μειοψηφίες" αλλά τις μετανάστριες γυναίκες, φορείς του AIDS. Κατά τη γνώμη του κ.υπουργού γυναίκα, παράνομη μετανάστρια = πόρνη. Και μάλιστα επικίνδυνη για "την δημόσια υγεία" πόρνη, αφού η μετάδοση του AIDS "γίνεται από την παράνομη μετανάστρια, στον Έλληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια". Το συμπέρασμα: "Να φύγουν από τη χώρα οι γυναίκες φορείς". Θαυμάστε υπουργό Υγείας που βλέπει τη θεραπεία του AIDS στο κυνήγι αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη από περίθαλψη.

Το ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε με υποσχέσεις για τους μετανάστες. Ο Λοβέρδος είναι βουλευτής χάρη σε εκείνες τις υποσχέσεις. Οι απαιτήσεις της άρχουσας τάξης, όμως, αλλάζουν. Και τα καθάρματα προσαρμόζονται.

Διαβάστε επίσης

Έξω οι φασίστες από τα υπουργεία

Ο Σαμαράς στο Ισραήλ

Οι αγώνες στα Νοσοκομεία: Να σώσουμε το ΕΣΥ