Γερολυμάτος Cosmetics

Η Μαρία Γρηγοροπούλου, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου μίλησε στην ΕΑ για την μάχη που δίνουν. «Δουλεύουμε στην εταιρία Γερολυμάτος Κοσμέτικς η οποία αγοράστηκε το 2009 από τον όμιλο Λαυρεντιάδη, ενώ το 2010 την πήρε ο Κ. Μπαλής. Όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε απλήρωτοι από το Νοέμβριο, ενώ με ένα απλό ηλεκτρονικό μήνυμα μας ανακοινώθηκε ότι η εταιρία κλείνει επειδή έχασε κάποιες συμφωνίες και δεν υπάρχει πια αντικείμενο εργασίας.

Μας επέβαλαν διαλείπουσα εργασία μιας ημέρας και, μάλιστα, από το σπίτι! Μάθαμε επίσης ότι ο Κ. Μπαλής παραιτήθηκε και υπάρχει ένα νέο τριμελές ΔΣ που δεν μπορούμε καν να τους βρούμε. Προφανώς εμείς δεν δεχτήκαμε ό,τι έγινε χωρίς να το παλέψουμε. Κάναμε καταλήψεις στην αποθήκη της εταιρίας στα Οινόφυτα που είναι και το περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας. Θέλουμε να πάρουμε τα δεδουλευμένα μας, να πληρωθούμε και τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και το δώρο των γιορτών αφού ερχόμαστε στη δουλειά κανονικά. Είμαστε όμηροι. Την Παρασκευή κατά την κινητοποίηση μας κάναμε συνάντηση με τον κ. Κούτσικο από το Υπουργείο Εργασίας και συμφωνήσαμε να γίνει τριμερής συνάντηση με το νέο ΔΣ της εταιρίας».

Πριν από δύο εβδομάδες οι εργαζόμενοι είχαν αποτρέψει την μεταφορά προϊόντων από την αποθήκη στα Οινόφυτα. Τελικός προορισμός των εμπορευμάτων ήταν η Νεοχημική, ακόμα μία εταιρία συμφερόντων του Λαυρεντιάδη.

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στους βαρόνους των ΜΜΕ

Οι αγώνες στα Νοσοκομεία: Να σώσουμε το ΕΣΥ

Η μάχη της Χαλυβουργίας

Μηχανικοί

Συντονισμός Οργανισμών “υπό κατάργηση”

ΠΥΡΚΑΛ: Nα πληρωθούν τα δεδουλευμένα

ΠΟΣ: Στάση Εργασίας

Λούκισας

ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Οι εκλογές στο “Αγλαΐα Κυριακού”

Κάτω τα χέρια από το Γενικό Πατησίων

Το εργοδοτικό «σήμα» της DIGEA

Οι φωτορεπόρτερ

Συντονισμός

Ο αγώνας του ALTER