Οι αγώνες στα Νοσοκομεία: Να σώσουμε το ΕΣΥ

“Οταν προσλήφθηκα στα ΕΚΑΒ πριν 8 χρόνια μού έλεγαν ότι δεν ανήκουμε στα βαρέα και ανθυγιεινά και δεν το πίστευα”, λέει στην Εργατική Αλληλεγγύη μια εργαζόμενη στο ΕΚΑΒ που βρέθηκε μαζί με πολλούς άλλους συνάδελφούς της έξω από το υπουργείο Υγείας στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ στις 15 Δεκέμβρη. “Η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Μένουμε απλήρωτοι την ίδια στιγμή που κάνουμε υπερωρίες για να μπορούν να βγαίνουν οι βάρδιες λόγω της έλλειψης προσωπικού”.

Εν τω μεταξύ οι περικοπές και η μείωση προσωπικού έχει φτάσει τα νοσοκομεία σε οριακή κατάσταση. Στη Ρόδο η Διοίκηση του νοσοκομείου απαγόρευσε, μέχρι την έλευση απαιτούμενου προσωπικού, τα τακτικά ιατρεία και τις τακτικές εισαγωγές στο νοσοκομείο, έχοντας υπόψη: Την αποχώρηση μέχρι το τέλος του χρόνου 40 εργαζομένων με εργασιακή σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, την οριστική αποχώρηση 23 εργαζομένων μετά τη λήξη των προγραμματικών συμβάσεων στις 30/9, τη σταδιακή συνταξιοδότηση 49 εργαζομένων μέχρι τις 31/11 που δεν αντικαταστάθηκαν και την αποχώρηση στις 31/13 ενός νοσηλευτή μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ...

Ρατσιστής και ψεύτης

Αναμένουμε τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Λοβέρδου για το θέμα. Πολύ πιθανό να προσπαθήσει να ρίξει τις ευθύνες για την κατάσταση του νοσοκομείου στους “αλλοδαπούς” τουρίστες που επισκέπτονται το νησί “κλέβοντας τις θέσεις” από τους “ντόπιους” - με τον ίδιο τρόπο που έριξε σκόπιμα τις ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων του AIDS στις “αλλοδαπές” γυναίκες που “κολλάνε τους Έλληνες”, αντί για την φτώχεια και την διάλυση του ΕΣΥ που φέρνει η πολιτική τους.

Βέβαια, την 1η Δεκεμβρίου παγκόσμια μέρα για το AIDS ανακοινώθηκε ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα AIDS από 519 το πρώτο οκτάμηνο του 2010 σε 803 το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2011. Η αύξηση αυτή προσδιορίζεται σε συντριπτικό ποσοστό στους τοξικομανείς, καθώς από τα 276 περίπου παραπάνω νέα κρούσματα τα 190 αφορούσαν τοξικομανείς, μια αύξηση 1250% σε σχέση με πέρσι.

Ενδεικτικό του πόσο απατεώνας και ρατσιστής είναι ο υπουργός Υγείας είναι το γεγονός ότι τα παραπάνω στοιχεία είχε παρουσιάσει από κοινού με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, λοιμωξιολόγο Μάριο Λαζανά, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το AIDS, όπου ο Λαζανάς είπε: «Ομως έχουμε παρατηρήσει ότι κάποιοι, λόγω της οικονομικής ανέχειας που υπάρχει, τον τελευταίο καιρό επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό για να πάρουν το επίδομα των 700 ευρώ που χορηγείται στους οροθετικούς».

Διαβάστε επίσης

Κάτω τα χέρια από το Γενικό Πατησίων

Οι εκλογές στο “Αγλαΐα Κυριακού”

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στους βαρόνους των ΜΜΕ

Οι αγώνες στα Νοσοκομεία: Να σώσουμε το ΕΣΥ

Η μάχη της Χαλυβουργίας

Μηχανικοί

Συντονισμός Οργανισμών “υπό κατάργηση”

ΠΥΡΚΑΛ: Nα πληρωθούν τα δεδουλευμένα

Γερολυμάτος Cosmetics

ΠΟΣ: Στάση Εργασίας

Λούκισας

ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Το εργοδοτικό «σήμα» της DIGEA

Οι φωτορεπόρτερ

Συντονισμός

Ο αγώνας του ALTER