Συντονισμός

Ολοένα και περισσότερα σωματεία, συνελεύσεις εργαζόμενων και κάτοικοι των γειτονικών περιοχών στο Μπουρνάζι, όπου βρίσκεται το κανάλι, μεταφέρουν την αλληλεγγύη τους. Εντυπωσιακή είναι η επισκεψιμότητα του μπλογκ των εργαζόμενων που έχει διπλασιαστεί από την προηγούμενη εβδομάδα φτάνοντας τις 50 χιλιάδες επισκέψεις.

Συγκέντρωση συμπαράστασης έγινε την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη το απόγευμα, την ώρα που θα γινόταν η συναυλία αλληλεγγύης που αναβλήθηκε.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών, μέλη σωματείων από τα ΜΜΕ, από την INΤΡΑΚΟΜ, από τα νοσοκομεία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου, η επιτροπή «Δεν Πληρώνω» Ιλίου, κάτοικοι της περιοχής, ενώ την ίδια ώρα επίσκεψη αλληλεγγύης έκαναν εργαζόμενοι από την Χαλυβουργία.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επισκέφτηκε τους εργαζόμενους μέσα στο κτίριο και συζήτησε μαζί τους για την πορεία του αγώνα. Συμμετείχαν ο Νάσος Μπράτσος και η Ειρήνη Φωτέλη από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ο Κώστας Βοργιάς και ο Γιάννης Θεοχάρης από το ΔΣ του Σωματείου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ο Μωυσής Λίτσης από την Εργασιακή Επιτροπή της Ελευθεροτυπίας, η Γιάννα Σακελλαρίου και η Μαριλένα Δουκάκη από την Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ, η Μιμή Τουφεξή, πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ.

Επίσης, μηνύματα συμπαράστασης μετέφεραν η Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης και ο Πάνος Παπανικολάου, από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Το άπλωμα της συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Alter είναι αναγκαίο μετά τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας. Την «πόρτα» για να ποινικοποιηθεί ο αγώνας των εργαζόμενων άνοιξε ο ίδιος ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Γ. Λασκαρίδης.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, αυτής της «ανεξάρτητης αρχής» δήλωσε: «Η Ανεξάρτητη Αρχή προβληματίστηκε με την κατάσταση στον Alter κυρίως διότι το εργατικό προσωπικό δεν περιορίστηκε στο να κάνει επίσχεση εργασίας, αλλά προχώρησε παραπέρα, στην κατάληψη του Σταθμού, που στο κάτω-κάτω η κατάληψη είναι μία πράξη που δεν αφορά το Ε.Σ.Ρ., αλλά τη Δικαιοσύνη. Αυτή θα μπορούσε να επιληφθεί αν αυτή είναι νόμιμη ή παράνομη. Αλλά το Ε.Σ.Ρ. ελέγχει και έχει τη δικαιοδοσία για να εξετάσει αυτά που εκπέμπουν».

Ο Κουρής και οι φίλοι του

Πατώντας πάνω σε αυτή τη χυδαία δήλωση, ο Γ. Κουρής κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Αθηνών, με τον ισχυρισμό ότι οι εργαζόμενοι «έχουν κάνει κατάληψη» και «εμποδίζουν την είσοδο σε όποιον θέλει να εργαστεί», ενώ μια μέρα πριν η DIGEA έκανε καταγγελία στην οποία υποστήριζε ακριβώς τα ίδια με τον Γ. Λασκαρίδη ότι, δηλαδή, η προβολή των καρτών των εργαζόμενων του Alter είναι…ανάρμοστου περιεχομένου.

Είναι φανερό ότι όλοι οι μεγαλοκαναλάρχες καταλαβαίνουν πως η εξέλιξη του αγώνα στο Alter γεννάει μια «δεύτερη Χαλυβουργία» μέσα στην καρδιά της Δυτικής Αθήνας. Όσο κρατάει αυτός ο αγώνας δίνει το μήνυμα για αντίσταση σε όλα τα ΜΜΕ, στους υπόλοιπους εργατικούς χώρους. Αν αυτός ο αγώνας νικήσει, θα είναι νίκη για όλους!

Διαβάστε επίσης

Το εργοδοτικό «σήμα» της DIGEA

Οι φωτορεπόρτερ

Ο αγώνας του ALTER

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στους βαρόνους των ΜΜΕ

Οι αγώνες στα Νοσοκομεία: Να σώσουμε το ΕΣΥ

Η μάχη της Χαλυβουργίας

Μηχανικοί

Συντονισμός Οργανισμών “υπό κατάργηση”

ΠΥΡΚΑΛ: Nα πληρωθούν τα δεδουλευμένα

Γερολυμάτος Cosmetics

ΠΟΣ: Στάση Εργασίας

Λούκισας

ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Οι εκλογές στο “Αγλαΐα Κυριακού”

Κάτω τα χέρια από το Γενικό Πατησίων