Αίγυπτος: “Το στρατιωτικό συμβούλιο ηγείται της αντεπανάστασης, αλλά η επανάσταση συνεχίζεται”

Οι ένοπλες δυνάμεις, μέλη των Στρατιωτικών Ερευνών και συμμορίες τραμπούκων που έχουν την υποστήριξη του κράτους επιτέθηκαν στην ειρηνική κατάληψη του δρόμου έξω από τα γραφεία της Κυβέρνησης.

Μετά την προβοκατόρικη δημιουργία επεισοδίου με τον Αμπούντι, έναν από τους νεαρούς ούλτρας (ριζοσπάστες οπαδούς) που έπαιζε ποδόσφαιρο, τον παρενόχλησαν, τον υπέβαλαν σε ηλεκτροσόκ και σε άλλες μορφές βίας και αρνούνταν να τον απελευθερώσουν για περισσότερο από μία ώρα.

Αποδείχθηκε ότι το περιστατικό ήταν απλώς ένα πρόσχημα για μια προσχεδιασμένη επίθεση ώστε να διαλυθεί με βία η κατάληψη και να καούν τα αντίσκηνα των διαδηλωτών. Κυκλοφόρησαν τα συνηθισμένα ψέματα ότι οι κάτοικοι της περιοχής ενοχλούνται από την παρουσία των διαδηλωτών, παρόλο που ο δρόμος όπου βρίσκεται η κατάληψη δεν μπλοκάρει την κυκλοφορία, και στην περιοχή βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια, υπουργεία και πρεσβείες, όχι σπίτια.

Τραμπούκοι

Τραμπούκοι και στρατιώτες με πολιτικά ρούχα κατέλαβαν τα κυβερνητικά κτίρια τα οποία πλέον είναι πρακτικά υπό στρατιωτική κατοχή -ανάμεσα στα κτίρια ήταν και το ίδιο το Κοινοβούλιο. Σκοπό είχαν να πετάνε πέτρες και τζάμια στους διαδηλωτές και στους ακτιβιστές που τους ακολούθησαν στο δρόμο Κασρ αλ-Αΐνι για να εκφράσουν την οργή τους μετά την επίθεση στην κατάληψη.

Δεκάδες διαδηλωτές χτυπήθηκαν από ρόπαλα, αντλίες νερού, πλαστικές αλλά και πραγματικές σφαίρες. Αυτό σημαίνει εξουσία του στρατού. Χρησιμοποιούν τα πιο βρόμικα μέσα για να καταστείλουν τους επαναστάτες.

Αυτό είναι το στρατιωτικό συμβούλιο που ισχυρίζεται ότι πέτυχε τη δημοκρατία μέσα από συμφωνία με τα πολιτικά κόμματα. Κόμματα που μέχρι πρόσφατα αμφισβητούσαν τους στρατιωτικούς, αλλά ξεπούλησαν το αίμα των επαναστατών για μερικές έδρες στο κοινοβούλιο, το οποίο τώρα βρίσκεται κατειλημμένο και καμμένο από τους τραμπούκους και το στρατό.

Αυτή είναι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Καμάλ Γκανζούρι. Ο Γκανζούρι πέρασε μια ολόκληρη ζωή υπηρετώντας τον παλιό του αφέντη, τον Μουμπάρακ, και τώρα θέλει να μπει στα κυβερνητικά κτίρια περνώντας πάνω από το αίμα των επαναστατών.

Το στρατιωτικό συμβούλιο του Μουμπάρακ πρέπει να δικαστεί.

Ντροπή στον αιγυπτιακό στρατό.

Ντροπή σε όσους παραμένουν σιωπηλοί και συνένοχοι.

Το στρατιωτικό συμβούλιο ηγείται της αντεπανάστασης... αλλά η επανάσταση συνεχίζεται.

Επαναστάτες Σοσιαλιστές, 16 Δεκέμβρη 2011

Άλλα διεθνή

Ιράκ: Η τραγωδία του “αμερικάνικου αιώνα”

Κύπρος: Η επιστροφή των απεργιών

Ρωσία: Μαζικές διαδηλώσεις

Οι αντικαπιταλιστές στη Γαλλία και την Ιταλία

Ο Μουμία γλύτωσε την εκτέλεση