Θερμή ανταπόκριση στις εξορμήσεις

“Η σταθερή παρουσία της Εργατικής Αλληλεγγύης στο νοσοκομείο Αγία Ολγα, το δήμο και την εφορία Ν. Ιωνίας ανταμείφθηκε στην εξόρμηση για την οικονομική της ενίσχυση”, μας είπε ο Στέλιος Μιχαηλίδης, “Ανεξαιρέτως αν την διαβάζουν κάθε βδομάδα ή όχι, όλοι οι εργαζόμενοι την ενίσχυσαν με ό,τι μπορούσαν. Στο Αγία Ολγα συγκεντρώσαμε 82 ευρώ, στο δημαρχείο 37 ευρώ, στην εφορία 30 ευρώ. Επιτυχημένα ήταν και τα 'απεργιακά κάλαντα' στη γειτονιά της Νέας Ιωνίας την Κυριακή με 13 εφημερίδες και 28 ευρώ ενίσχυση”.

“Στη ΔΕΗ στη Συγγρού η συζήτηση είχε τρία σκέλη”, μας είπε η Τάνια Βριζάκη, “Το πρώτο ήταν η συμπαράσταση στους απεργούς της Χαλυβουργίας, του Alter και της Ελευθεροτυπίας, πολλοί εργαζόμενοι υπέγραψαν το κείμενο που πρότεινε να συντονίσουμε τους αγώνες. Το δεύτερο ήταν οι επιθέσεις με το ενιαίο μισθολόγιο που κάνουν τη ζωή πολύ δύσκολη οικονομικά και φέρνουν οργή και διάθεση για αγώνα. Και το τρίτο ήταν μέσα σε αυτές τις συνθήκες ποια Αριστερά χρειαζόμαστε. Με βάση αυτά ζητάγαμε ενίσχυση για την Εργατική Αλληλεγγύη που προβάλει και στηρίζει τις μάχες. Ηταν η πρώτη φορά που στο χώρο δώσαμε 14 φύλλα της εφημερίδας και φύγαμε με 39 ευρώ ενίσχυση”.

“Στην περιοδεία μας στο γκαράζ και το δημαρχείο Περιστερίου η συζήτηση ξεκινούσε από τη συμπαράσταση στους ιδιωτικούς χώρους που συνεχίζουν τη σύγκρουση με τη νέα κυβέρνηση και τα αφεντικά, συνεχιζόταν πάνω στην ανάγκη και ο δημόσιος τομέας να ξαναβγεί στη μάχη και κατέληγε στην Εργατική Αλληλεγγύη που είναι κάθε βδομάδα στο πλευρό των εργατών”, μας είπε η Λίλιαν Μπουρίτη, “Συνολικά στους δύο χώρους δώσαμε 23 εφημερίδες και μαζέψαμε 90 ευρώ ενίσχυση. Ενώ στα 'απεργιακά κάλαντα' της Κυριακής στον πεζόδρομο στο Περιστέρι δώσαμε 15 φύλλα της εφημερίδας και συγκεντρώσαμε 40 ευρώ ενίσχυση”.

“Η ανοιχτή κυριακάτικη εξόρμηση στο Χαλάνδρι βρήκε μεγάλη ανταπόκριση”, μας είπε η Αλεξάνδρα Μαρτίνη, “Δώσαμε 26 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης και συγκεντρώσαμε 72 ευρώ ενίσχυση. Η διάθεση του κόσμου να ενισχύσει για την εφημερίδα, παρά τις τρομακτικές μειώσεις που έχουν υποστεί τα εισοδήματα, είχε φανεί και στις περιοδείες στο νοσοκομείο Γεννηματά, το δήμο και την εφορία Χαλανδρίου, από όπου συγκεντρώσαμε συνολικά 118 ευρώ. Εργαζόμενοι που μπορεί να διστάζουν να αγοράζουν την εφημερίδα κάθε βδομάδα, δεν δίστασαν καθόλου στην οικονομική ενίσχυσή της”.

“Το γεγονός ότι την προηγούμενη μέρα οι εργαζόμενοι είχαν μαζέψει λεφτά για τη Χαλυβουργία δεν εμπόδισε, παρά τις οικονομικές δυσκολίες όλων, εννιά να πάρουν την εφημερίδα και πολλούς περισσότερους να ενισχύσουν με 35 ευρώ”, μας είπε ο Γιάννης Μαραβελάκης για την περιοδεία στη ΔΕΗ στο Ρουφ, “Παίζει ρόλο ότι είναι η εφημερίδα που κάθε βδομάδα είναι στην πύλη και έχει στηρίξει όλες τις κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι που επισκεφτήκαμε, οι τεχνίτες, βρίσκονται σε μεγάλο αναβρασμό και αναταραχή γιατί αντιμετωπίζουν το ζήτημα της διάσπασης της ΔΕΗ. Απαντάνε με απεργιακά μέτρα, δεν βγαίνουν για έργα οι μηχανικοί και τεχνικοί με απόφαση της απεργιακής επιτροπής και ανοίγει πολύ η συζήτηση για τη συνέχεια”.

Διαβάστε επίσης

Φτάνουμε στα 1000 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης: Ελάτε να το γιορτάσουμε μαζί

Οικονομική εξόρμηση