Κάτω τα χέρια από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν σε απάντηση στις μεθοδεύσεις της παράταξης Καμίνη που θέλει να χαρίσει τον χώρο της Δημοτικής Αγοράς στα ιδιωτικά συμφέροντα, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών. Η μαζική αυτή συμμετοχή ήταν μια πρώτη απάντηση σε όσους συκοφαντούν και προσπαθούν να αποκρύψουν την τεράστια απήχηση που έχει η ανοιχτή λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης.

“Ο Καμίνης προσπάθησε να αξιοποιήσει την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των καταστηματαρχών και να την μετατρέψει σε εκδήλωση αντιπαράθεσης με την Δημοτική Αγορά της Κυψέλης” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Πέτρος Κωσταντίνου Δημοτικός Σύμβουλος με την Αντίσταση στις γειτονιές της Αθήνας. Στο κήρυγμα του μίσους που εξαπέλυσε από το βήμα της εκδήλωσης έκανε λόγο για τραμπούκους, την ίδια ώρα μάλιστα που λίγα μέτρα πιο πέρα εκατοντάδες κάτοικοι, κάθε ηλικίας, εκπαιδευτικοί και μαθητές, καλλιτέχνες και νεολαία συμμετείχαν σε μια πολύ μεγάλη εκδήλωση.

Τους ενοχλεί η Αγορά, ενώ δεν βγάζουν άχνα όταν βλέπουν κάθε κοινωνική δομή να διαλύεται στο 6ο διαμέρισμα της Αθήνας. Δεν βγάζουν άχνα για το κλειστό Δημοτικό Ιατρείο, για την παιδική χαρά στον Αγ. Παντελεήμονα, για το κλείσιμο του Γ.Ν. Πατησίων. Οι ίδιοι που κάνουν πλάτες στην καταρράκωση της καθημερινότητας των πολιτών χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την χρήση της αγοράς για τις δημοτικές Υπηρεσίες. Ποιες δημοτικές υπηρεσίες; Αυτές που η ίδια η παράταξη Καμίνη τις απαξιώνει με τις εκατοντάδες απολύσεις συμβασιούχων, με την αποδοχή της εφεδρίας και τις συγχωνεύσεις οργανισμών, με την πλήρη υποταγή στις πολιτικές των μνημόνιων και τις τρόϊκά. Οι μεθοδεύσεις Καμίνη δεν θα περάσουν. Η νεολαία και οι εργαζόμενοι στην Κυψέλη, δείχνουν τον δρόμο”.