Συντονισμός Οργανισμών “υπό κατάργηση”

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με πανώ εργαζόμενοι της ΕΡΤ, της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΙΚΗ, του ΙΓΜΕ. Όπως ανακοίνωσαν μέλη του Συντονιστικού αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι στόχος της κυβέρνησης με το μέτρο της εφεδρείας ήταν να πετάξει έξω από το δημόσιο χιλιάδες εργαζόμενους και η διάλυση μίας σειράς οργανισμών με κοινωνικό έργο. Μέσα στο Δεκέμβριο η κυβέρνηση προσπαθεί να προχωρήσει σε απολύσεις νεότερων εργαζόμενων, ξεκινώντας από τους «αορίστου χρόνου» των κατηγοριών Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δημόσιων φορέων που συγχωνεύονται και μάλιστα η επιλογή θα γίνει με βάση όσους έχουν την μικρότερη προϋπηρεσία.

Όπως ανακοίνωσε το Συντονιστικό, στους οργανισμούς που συγχωνεύονται «οι Διοικήσεις των φορέων υποδοχής θα καταρτίσουν και θα αποστείλουν έως τα τέλη του μήνα, λίστες εφεδρείας με εργαζόμενους των κατηγοριών ΥΕ–ΔΕ σε αριθμό ίσο με αυτούς που μεταφέρονται από τους συγχωνευόμενους φορείς. Συγκεκριμένα αυτό σημαίνει ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα «πετάξουν» στην εφεδρεία–απόλυση περίπου 70 συναδέλφους μας «αορίστου χρόνου» από τους συγχωνευόμενους φορείς ΟΣΚ–ΘΕΜΙΣ–ΔΕΠΑΝΟΜ-τμήμα ΚΕΔ, πάνω από 170 από το ΙΓΜΕ, αλλά και δεκάδες ακόμα από τους άλλους φορείς ! Μάλιστα στον Πολυνόμο τους θέτουν το εκβιαστικό δίλημμα ότι αν δεν έχουν αποσταλεί οι διαπιστωτικές πράξεις μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, τότε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι ΥΕ-ΔΕ θα βγουν σε εφεδρεία !!

Παράλληλα, προωθούν το «νέο» μισθολόγιο–φτωχολόγιο και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και στο Δημόσιο, ενώ επεξεργάζονται νέα άγρια μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση και την απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες μας».

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στους βαρόνους των ΜΜΕ

Οι αγώνες στα Νοσοκομεία: Να σώσουμε το ΕΣΥ

Η μάχη της Χαλυβουργίας

Μηχανικοί

ΠΥΡΚΑΛ: Nα πληρωθούν τα δεδουλευμένα

Γερολυμάτος Cosmetics

ΠΟΣ: Στάση Εργασίας

Λούκισας

ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Οι εκλογές στο “Αγλαΐα Κυριακού”

Κάτω τα χέρια από το Γενικό Πατησίων

Το εργοδοτικό «σήμα» της DIGEA

Οι φωτορεπόρτερ

Συντονισμός

Ο αγώνας του ALTER