ΠΥΡΚΑΛ: Nα πληρωθούν τα δεδουλευμένα

Η οργή των εργαζόμενων ξεχείλισε όταν είδαν τα ΜΑΤ να κλείνουν το δρόμο μπροστά στην είσοδο του υπουργείου, την Οδό Νίκης, από τον Πεζόδρομο της Ερμού, απαγορεύοντάς τους στην ουσία να διαδηλώσουν μπροστά στην είσοδο του υπουργείου.

«Είμαστε όλοι εξαγριωμένοι από την κοροϊδία, αφού εδώ και μήνες το μόνο που κάνουν είναι αντί για το μισθό μας να μας δίνουν υποσχέσεις», μας είπε ο Παναγιώτης Καινούργιος, εργαζόμενος στο εργοστάσιο του Υμηττού. «Σε κάποιους συνάδελφους μάλιστα τους είχαν υποσχεθεί ότι αν γυρίσουν στη δουλειά και σταματήσουν την επίσχεση θα πληρωθούν, αλλά και αυτό ήταν λόγια μόνο και μόνο για να μας διασπάσουν. Αυτοί οι συνάδελφοι κατάλαβαν το παιχνίδι που παίζεται και σήμερα ξαναβγήκαν στην επίσχεση μαζί μας.

Επιπλέον ζητάνε από τους συνταξιούχους να γυρίσουν πίσω το εφάπαξ που πήρανε. Με την ενοποίηση των εργοστασίων που έγινε το 2004 τα προνόμια που είχαν οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟ τα πήραν και οι εργαζόμενοι της ΠΥΡΚΑΛ. Τώρα επικαλούνται νόμο του 1967 που ζητάει να μπει πλαφόν στο εφάπαξ 15 χιλιάδες ευρώ και όσοι πήραν παραπάνω να επιστρέψουν τα λεφτά γιατί αλλιώς θα κατηγορηθούν για παράνομο πλουτισμό. Δεν πάει άλλο χρειάζεται να κλιμακώσουμε τον αγώνα με απεργία και κατάληψη για να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας».

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στους βαρόνους των ΜΜΕ

Οι αγώνες στα Νοσοκομεία: Να σώσουμε το ΕΣΥ

Η μάχη της Χαλυβουργίας

Μηχανικοί

Συντονισμός Οργανισμών “υπό κατάργηση”

Γερολυμάτος Cosmetics

ΠΟΣ: Στάση Εργασίας

Λούκισας

ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Οι εκλογές στο “Αγλαΐα Κυριακού”

Κάτω τα χέρια από το Γενικό Πατησίων

Το εργοδοτικό «σήμα» της DIGEA

Οι φωτορεπόρτερ

Συντονισμός

Ο αγώνας του ALTER