Να καταδικαστούν οι φασίστες στα Ο.Υ.Κ.

Το θέμα πήρε διαστάσεις όταν ο δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας Δημήτρης Αγγελίδης μαγνητοσκόπησε τη διμοιρία των βατραχανθρώπων να φωνάζουν κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου: «Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ». Στο βίντεο φαινόταν καθαρά ομάδα με πολιτικά που συνόδευε το άγημα και έριχνε τα συνθήματα μπροστά στα μάτια των επίσημων.

Η δίκη των ΟΥΚαδών έχει εξελιχθεί σε θέατρο του παραλόγου. Την Παρασκευή 16/12 όπου δικάζονταν για δεύτερη φορά η υπόθεση έξω από το Ναυτοδικείο είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με την εφημερίδα το ΒΗΜΑ “εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους τόσο με συνθήματα, όσο και με προκλήσεις εναντίον μεταναστών, που τυχαίνει να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο”. Μέσα στο δικαστήριο οι “συμπαραστάτες” των κατηγορουμένων δεν δίστασαν να τρομοκρατήσουν με βρισιές ακόμα και με χειροδικίες τους μάρτυρες κατηγορίας Δημήτρη Αγγελίδη και Παναγιώτη Δημητρά και τους δικηγόρους τους. Παρ' όλα αυτά το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν όντως οι αιμοδιψείς ΟΥΚάδες είναι... ρατσιστές.

Όπως περιγράφει αναλυτικά ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης όταν κατά τη διάρκεια της δίκης προβλήθηκε βίντεο από την παρέλαση, οι νεοναζί που βρίσκονταν στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ανάλογου περιεχομένου. Στη διάρκεια της εξέτασης του δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας Δημήτρη Αγγελίδη, ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων τον κατηγόρησε ότι πέφτει σε αντιφάσεις και ζήτησε από το δικαστήριο να συλλάβει το μάρτυρα για ψευδορκία, ενώ λίγο αργότερα ένας άλλος φασίστας άρχισε να χειρονομεί σε βάρος του συνηγόρου του Παναγιώτη Δημητρά, απειλώντας τον με νοήματα και χειρονομίες.

Μήνυση

Ο δικηγόρος είπε στο δικαστήριο ότι θα αναγκαστεί να υποβάλει μήνυση εναντίον του αν δεν αποβληθεί από την αίθουσα. Αλλά ενώ οι αστυνομικοί επιχειρούσαν να τον απομακρύνουν, όπως διέταξε το δικαστήριο, εκείνος επιτέθηκε εναντίον του δικηγόρου, προκλήθηκε πανικός και λίγο αργότερα την κοπάνησε ανενόχλητος από την αίθουσα. Το δικαστήριο αποφάσισε μετά από όλα αυτά να διακόψει τη συνεδρίασή του. Ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ο Απόστολος Κοκκινόπουλος πρώην μέλος των ΟΥΚ.

“Μετά την αποβολή από το δικαστήριο ομάδας Χρυσαυγιτών, πρωταγωνιστής στα επεισόδια σε βάρος του δικηγόρου Τάρτη και του μάρτυρα Δημητρά ήταν στέλεχος του ΛΑΟΣ, ενθαρρυμένο προφανώς από την παρουσία του κόμματός του στην κυβέρνηση. Ο ΛΑΟΣ ήταν το μόνο κόμμα που είχε επιδοκιμάσει τα ρατσιστικά συνθήματα, θεωρώντας ότι «μέχρι πρότινος αποτελούσαν τη σημαία του έθνους»” αναφέρει σχόλιο της Ελευθεροτυπίας (19/12).

Η ίδια η διαδικασία της δίκης αποδεικνύει για άλλη μία φορά τη σύνδεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ με τα παρακλάδια τους μέσα στο στρατό, το Λιμενικό και την Αστυνομία. Πρόσφατα άλλωστε αποκαλύφθηκε ότι αξιωματικοί της Σχολής Ευελπίδων έκαναν ανοιχτή προπαγάνδα υπέρ της χούντας. Απαιτούμε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι να ξηλωθούν τώρα οι φασιστικές οργανώσεις και να διαλυθούν οι αντιδημοκρατικοί φασιστικοί μηχανισμοί του στρατού, του Λιμενικού και της αστυνομίας.

Άλλα αντιφασιστικά νέα

Έξω οι φασίστες από τα υπουργεία

Φλωρεντία: Ανοιχτός δίαυλος Χρυσής Αυγής με τους δολοφόνους της Κάζα Πάουντ

Αλεξανδρούπολη

Πέραμα

Καλλιθέα