Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στους βαρόνους των ΜΜΕ

Την Τρίτη 20 Δεκέμβρη στις 7 το απόγευμα θα γίνει συνάντηση των Εργασιακών Επιτροπών από το ΔΟΛ, από την ΕΡΤ, από την Ελευθεροτυπία, ενώ θα συμμετέχουν εργαζόμενοι από το Alter, από τα Δημοτικά ΜΜΕ, από την Απογευματινή κ.α.

Στην ΕΡΤ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις μετά το πάγωμα της τροπολογίας για τους δημοσιογράφους που συζητιόταν στην Βουλή την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη. Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ που έγινε την Παρασκευή 16/12 αποφάσισε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας τις ώρες 13.00-16.00 και 18.00-22.00 από τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη έως το Σάββατο 7 Ιανουαρίου.

Καμιά απόλυση

Σε αυτό το διάστημα θα επαναληφθεί κύκλος διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, με τα συνδικάτα να επιμένουν στη θέση τους να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, μόνιμος ή συμβασιούχος, να μην περάσουν οι μειώσεις μισθών με το Ενιαίο Μισθολόγιο. Η ΠΟΣΠΕΡΤ προχώρησε σε στάσεις εργασίας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ενώ οι 24ωρες απεργίες που είχε κυρύξει η ΕΣΗΕΑ κρίθηκαν παράνομες από το Πρωτοδικείο Αθηνών και ανεστάλησαν.

Στο ΔΟΛ μετά από άμεση κινητοποίηση δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών πέτυχαν το μπλοκάρισμα των ατομικών συμβάσεων που προωθεί η εργοδοσία. Η Διοίκηση είχε καλέσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν μειώσεις μισθών της τάξης του 20% την Τρίτη 13 Δεκέμβρη. Το ίδιο μεσημέρι έγινε έκτακτη Γενική Συνέλευση που αποφάσισε απεργίες διαρκείας με τεράστια πλειοψηφία μετά από πρόταση της εκπροσώπου των διοικητικών, Γιάννας Σακελλαρίου και του Σταμάτη Πρωτολάτη, μέλους του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΠΤΥΜ. Αργά το βράδυ της Τρίτης η εργοδοσία πήρε πίσω την απόφασή της.

Στην Ελευθεροτυπία, όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο, πραγματοποίησαν συνέλευση την Τρίτη 13/12 και, όπως αναφέρει το ψήφισμα τους «η γενική συνέλευση κατέληξε στην απόφαση να ζητήσει από τα σωματεία των εργαζομένων, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, την κήρυξη 48ωρων απεργιών στις 22 και 23 Δεκεμβρίου και στις 29 και 30 Δεκεμβρίου 2011, προκειμένου να μην εκδοθούν τα φύλλα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τις 2 Ιανουαρίου 2012…».

Στον Αδέσμευτο Τύπο έγινε απεργία την Πέμπτη 15/12 και η ιδιοκτησία αναγκάστηκε να καταβάλει το μηνιάτικο Σεπτεμβρίου, το δώρο Χριστουγέννων και προκαταβολή του Οκτωβρίου.

Στο Κέρδος οι Ενώσεις των ΜΜΕ κήρυξαν 2ήμερη απεργία από την Παρασκευή 16/12 μέχρι την Κυριακή 18/12 για «να αποσυρθούν οι προτεινόμενες ατομικές συμβάσεις εργασίας. Να μην υπάρξει καμία μείωση των αποδοχών των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου. Να επαναπροσληφθούν οι απολυθέντες. Να τηρηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας»

Στον ΣΚΑΪ έγινε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 15/12 ενάντια στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και στη νέα μείωση μισθών κατά 10%, ενώ η διοίκηση του ομίλου Αλαφούζου είχε προχωρήσει σε λοκ-άουτ την προηγούμενη μέρα ακυρώνοντας τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές απέναντι στην απόφαση των εργαζόμενων για απεργία.

Στον Επικοινωνία FM (Δημοτικό Ραδιόφωνο Νέου Ηρακλείου) συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας αφού είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούλιο.

Την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη έφευγε γα το τυπογραφείο, έγινε γνωστό ότι η εργοδοσία στο συγκρότημα Πήγασος (Έθνος, Ημερησία κ.ά) κάνει προσπάθεια να επιβάλλει ατομικές συμβάσεις και μείωση μισθών κατά 10%. Ήδη, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν σε έκτακτη ΓΣ να μην υπογράψουν, ενώ γίνεται προσπάθεια να οργανωθούν συνελεύσεις των δημοσιογράφων και των τεχνικών.

Διαβάστε επίσης

Το εργοδοτικό «σήμα» της DIGEA

Οι φωτορεπόρτερ

Συντονισμός

Ο αγώνας του ALTER

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στους βαρόνους των ΜΜΕ

Οι αγώνες στα Νοσοκομεία: Να σώσουμε το ΕΣΥ

Η μάχη της Χαλυβουργίας

Μηχανικοί

Συντονισμός Οργανισμών “υπό κατάργηση”

ΠΥΡΚΑΛ: Nα πληρωθούν τα δεδουλευμένα

Γερολυμάτος Cosmetics

ΠΟΣ: Στάση Εργασίας

Λούκισας

ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Οι εκλογές στο “Αγλαΐα Κυριακού”

Κάτω τα χέρια από το Γενικό Πατησίων