Καρφούρ-Μαρινόπουλος: Εκλογές στο Σωματείο

Από την Κυριακή 4/10 μέχρι την Τρίτη 6/10, συνεχίζονταν οι εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων Καρφούρ – Μαρινόπουλος. Για πρώτη φορά στς εκλογές του σωματείου συμμετέχει το ψηφοδέλτιο Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.
“Το κατέβασμά μας στις εκλογές είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια για συγκρότηση μιας αντικαπιταλιστικής αγωνιστικής παράταξης στο σωματίο” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη, ο Μιχάλης Βερβέρης, εργαζόμενος στα Καρφούρ.

“Πρόκειται για μια προσπάθεια που έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους στην εταιρία, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η εργοδοτική επίθεση με το κλείσιμο, μέχρι τώρα, 17 καταστημάτων, κλεισίματα που αναμένεται να πολλαπλασιαστούν με συνέπεια την απόλυση εκατοντάδων συναδέλφων. Μέχρι τώρα, οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας, έχουμε καταφέρει να σταματήσουμε σχέδια για εκ περιτροπής εργασία, για μειώσεις μισθών, για ατομικές συμβάσεις και πετύχαμε την επαναπρόσληψη συναδέλφων που διεκδικούσαν την παραμονή τους στην δουλειά. Συνεχίζουμε. Έχουμε την δύναμη να τα πάρουμε όλα πίσω και να σταματήσουμε τις καινούργιες επιθέσεις της επιχείρησης. Με συσπείρωση στο σωματείο κι οργάνωση των αγώνων από τα κάτω, σε συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων”.