Δικάζονται απεργοί ΟΑ του 2010!

Εκδικάζεται την Πέμπτη 15/10 στις 9πμ στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η υπόθεση 22 πρώην εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που κατηγορούνται για παρακώλυση κυκλοφορίας κατά την διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης στις 11/3/2010, επειδή, όπως τονίζεται στο κατηγορητήριο, στάθμευσαν τα οχήματα τους στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ρήγα Φεραίου μέχρι και οδό Ιπποκράτους.

Μεταξύ αυτών είναι και ο Βαγγέλης Καρέλης, μέλος της Κίνησης Χειραφέτησης  ΑμεΑ “Μηδενική Ανοχή και του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών, ο οποίος συμμετείχε στις κινητοποιήσεις. Όπως εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στην Ε.Α.: “Ήμασταν 3-4 χιλιάδες εργαζόμενοι που είχαμε συγκεντρωθεί μέσα και έξω από το Γενικό Λογιστήριο στην Πανεπιστημίου για 8 μέρες και νύκτες, έχοντας ενημερώσει την αστυνομία για τις κινητοποιήσεις μας. Η ίδια η τροχαία μας είχε υποδείξει να παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας σε συγκεκριμένα σημεία.

Προσωπικά ως ανάπηρος δεν έχω την δυνατότητα κίνησης χωρίς το αυτοκίνητό μου και έχω άδεια χρήσης του, ακόμα και σε περιοχές που απαγορεύεται η κίνηση αυτοκινήτων αφού είναι αναπηρικό. Παρόλα αυτά η αστυνομία κράτησε πινακίδες και παρά τις διαβεβαιώσεις έστειλε στα δικαστήρια τους φακέλους και τόσα χρόνια μετά δικαζόμαστε. Πρόκειται για εκδικητική ενέργεια που θέλει να τρομοκρατήσει τον κόσμο που έδωσε σκληρές μάχες εκείνη την περίοδο”.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης στους διωκόμενους έχουν βγάλει σωματεία της Ολυμπιακής, ενώ στο πλευρό του Βαγγέλη θα βρεθούν και οι συναγωνιστές του από την “Μηδενική Ανοχή” αλλά και από το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα στο οποίο είναι ενεργό μέλος.