Η πρώτη απεργία της σχολικής χρονιάς

Απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις το φθινόπωρο του 2013

Σε απεργία προχωράει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ την Δευτέρα 12 Οκτώβρη και συγκέντρωση στα Δικαστήρια στις 12 το μεσημέρι για συμπαράσταση στους δεκατέσσερις εργαζόμενους του Πανεπιστημίου που διώκονται άδικα και εκδικητικά.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι (3 μέλη του ΚΣ της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού, 3 εργαζόμενοι του ΕΜΠ και 8 εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ) διώκονται για τη συμμετοχή τους στην  απεργία του Νοέμβρη του 2013 που κηρύχτηκε «παράνομη».

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία της δίκης, τόσο αυξάνονται οι κινήσεις αλληλεγγύης. Την Τρίτη 6 Οκτώβρη την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη έκλεινε την ύλη της, είχε προγραμματιστεί εκδήλωση-σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων και εργαζόμενων «με θέμα τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης και το συντονισμό απέναντι στη δίκη των συναδέλφων μας», όπως αναφέρει η απόφαση της συνέλευσης των εργαζόμενων στο ΕΚΠΑ.

Επίσης, στη συνέλευση που έγινε  την 1/10 αποφασίστηκε ότι θα προχωρήσουν σε τρεις στάσεις εργασίας την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 7-9/10 από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι «με παρεμβάσεις στα κτιριακά συγκροτήματα του ΕΚΠΑ για την καλύτερη ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Την Τετάρτη 7/10, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με αίτημα την άμεση παύση της δίωξης των απεργών. Την επόμενη μέρα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» στις 11.30πμ.
Ακόμα, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών συμπαράστασης στη διεύθυνση apergoiaei@gmail.com, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε το σάιτ ενημέρωσης που έχουν φτιάξει οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ apergoiaei.wordpress.com.

Ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν βγάλει πολλά σωματεία: ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΕΔΙΠ-ΑΕΙ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Αθήνας, η ΕΛΜΕ Περιστερίου, η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, ο Σύλλογος Παρασκευαστών Πανεπιστημίου Αθήνας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, η Ομοσπονδία υπαλλήλων του ΟΑΕΔ κ.ά.. Τέλος, προκήρυξη συμπαράστασης διακινεί ο Συντονισμός ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες.