Λαρισσαϊκός: Ο ρατσισμός δεν έχει θέση ανάμεσά μας

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, την, Πέμπτη 1/10/2015, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ, ενημερωθήκαμε για ένα απαράδεκτο γεγονός που αν πράγματι συνέβη προσβάλλει συνολικά τα δημοκρατικά ήθη όλων των σιδηροδρομικών.

Συναδέλφισσα, μαθήτρια ΟΑΕΔ, η μόνη εργαζόμενη στη Γραμματεία του Μηχανοστασίου, όταν αρνήθηκε να περάσει στα φύλλα παρουσίας εργαζόμενου δευτερεύουσες χωρίς έγγραφη έγκριση, δέχτηκε ύβρεις τόσο προσωπικού όσο και ρατσιστικού περιεχομένου, εκ του γεγονότος ότι η εργαζόμενη είναι αλβανικής καταγωγής. Η επίθεση συμπληρώθηκε με φράσεις όπως: θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή να σε κανονίσει!!!

Όταν η συναδέλφισσα φώναξε για βοήθεια συνάδελφο από διπλανό γραφείο, δέχτηκε και από αυτόν την ίδια επίθεση. Αποτέλεσμα είναι η εργαζόμενη έντρομη, να καταθέσει την παραίτηση της από την υπηρεσία. Επειδή τέτοιου είδους επιθέσεις προσβάλλουν βάναυσα τόσο τη δημοκρατία όσο και τις παραδόσεις των σιδηροδρομικών.

Επειδή τόσο οι φοιτητές που έρχονται να κάνουν πρακτική εξάσκηση όσο και οι μαθητές που έρχονται για μαθητεία στο σιδηρόδρομο, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και προσφέρουν τα μέγιστα σε μια περίοδο που ο σιδηρόδρομος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, αξίζουν το σεβασμό και την προστασία του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος Επειδή στο προχθεσινό Δ.Σ. λόγω των πολλών θεμάτων και της πίεσης του χρόνου δεν δόθηκε η δυνατότητα να γίνει εκτενής συζήτηση Ζητώ τόσο από το Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ όσο και από την ΠΟΣ, να διερευνήσουν την υπόθεση, να αποκατασταθεί η εργαζόμενη και να αποδοθούν ευθύνες. Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν μπορεί να έχουν θέση ανάμεσα μας.

Κώστας Μαυρομιχάλης, Μέλος Δ.Σ. Σ.Σ. Λαρισαϊκού