ΑΔΕΔΥ: Σε απεργιακή τροχιά

Ανάβουν τις μηχανές τα συνδικάτα προετοιμάζοντας απεργιακή σύγκρουση με το τρίτο μνημόνιο.
Ευρεία σύσκεψη με συνδικαλιστικές ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου τομέα, θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 8/10, στις 12:30μμ, στο Amalia Hotel (Βασ. Αμαλίας 10). Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι η “προετοιμασία απεργιακών κινητοποιήσεων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Στη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθεί και να συγκεκριμενοποιηθεί και ημερομηνιακά, η πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας, που είχε αποφασιστεί στο γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, στο τέλος Αυγούστου.

Κινητοποιήσεις αναμένεται να αποφασίσει και το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ που συνεδριάζει στις 14/10, ενώ η ΟΛΜΕ βάζει πρόγραμμα για κύκλο γενικών συνελεύσεων από την επόμενη βδομάδα και συνέλευση προέδρων στις 24 Οκτώβρη.

Σύγκρουση

Η απεργιακή σύγκρουση με τα μνημόνια και η εκστρατεία των συνδικάτων για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης την Παρασκευή 2/10 στην σύσκεψη του Συντονισμού Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εργαζόμενοι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από την Υγεία, τις συγκοινωνίες, την εκπαίδευση, τις ταχυμεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες κλπ.

Σε ανάλογη τροχιά βρίσκονται και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται γύρω από τα αντικαπιταλιστικά εργασιακά έντυπα σε μια σειρά χώρους. Τις μέρες που προηγήθηκαν πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις που βάζουν μπροστά την έκδοση νέων τευχών – εργαλίων στην οργάνωση των αντιμνημονιακών κι αντιρατσιστικών μάχων. Τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσουν νέα τεύχη για “Το Νυστέρι” στα νοσοκομεία, την “Τάξη μας” στα σχολεία, την “Σκουπιδιάρα” στους δήμους, ενώ για πρώτη φορά αναμένεται να κυκλοφορήσουν ο “Γκισές” των τραπεζοϋπαλλήλων και η “Κόκκινη Γραμμή” των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.