Λιβαδειά: Kαμπάνια για την απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα

Στην πόλη έχει σχηματιστεί μια επιτροπή συμπαράστασης στον Μάριο Ζέρβα που αριθμεί μάλιστα 84 άτομα παρότι δημιουργήθηκε απλά σαν μια πρώτη συλλογή υπογραφών για το θέμα. Ήδη ψηφίσματα που απαιτούν την αποφυλάκιση εξέδωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου και του 9ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης και το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Εξ άλλου, αναγκάστηκε μέχρι και η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων να ζητά την αποφυλάκισή του. Η επιτροπή προχώρησε σε άνοιγμα του ζητήματος στην πόλη με μοίρασμα των ψηφισμάτων και αντίστοιχου υλικού την Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Απρίλη, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ανάλογη ομάδα στο facebook. Πρωτοπόρο ρόλο στην καμπάνια και την υλοποίησή της έπαιξε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Βοιωτίας στηρίζοντας με όλες της τις δυνάμεις τον κόσμο σε αυτή τη μάχη.

Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λιβαδειά

Την 1η Απρίλη πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά σημαντική εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Βοιωτίας για την κρίση. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μιχάλης Ρίζος, συνδικαλιστής γιατρός, ο οποίος και ανέδειξε το χαρακτήρα της κρίσης και της επίθεσης στα δικαιώματά μας αναδεικνύοντας τη μαχητική αντίσταση ενάντια στα μέτρα. 

Η εκδήλωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη καθώς συμμετείχαν συνολικά 45 εργαζόμενοι και φοιτητές (διπλάσιας κόσμος από την προεκλογική του Οκτώβρη). Υπήρξε πλήθος παρεμβάσεων που έθετε ερωτήματα για τη δυναμική του κινήματος, το ρόλο της ΕΕ και την πολιτική απάντηση που πρέπει να δίνει η αριστερά. Σημαντικό κρατούμενο της συζήτησης ήταν ότι όχι μόνο μίλησαν στην πλειοψηφία τους ανένταχτοι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και ανένταχτοι που πρώτη φορά γνώριζαν την αντικαπιταλιστική αριστερά. Για παράδειγμα ο εκπαιδευτικός Ηλίας, που συμμετείχε σε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για πρώτη φορά, εύστοχα τόνισε ότι «δεν αρκεί η αριστερά να μιλά για το ρόλο της ΕΕ σαν συντονιστή των επιθέσεων αλλά να αναδεικνύει το ρόλο της ελληνικής αστικής τάξης σαν κυρίαρχο». 

Τέλος, υπήρξε μια γενική αισιοδοξία για την ίδια την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που με τη συνέλευσή στις 27-28 Μάρτη έθεσε της βάσεις για μια ακόμη πιο μαζική και οργανωμένη παρέμβαση σε όλες τις οικονομικές και πολιτικές μάχες μέσα στην κρίση.

Διαδήλωση συμπαράστασης στο Μάριο Ζ. θα γίνει την Πέμπτη 15/4 και στην Αθήνα, στα Προπύλαια στις 7μμ