ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ 2010 - Ενάντια στο ρατσισμό

Στο τετραήμερο Μαρξισμός 2010 θα έχουμε την ευκαιρία όσοι φοιτητές συμμετέχουμε να μάθουμε για τις απαντήσεις που έχει να δώσει η μαρξιστική θεωρία σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας που μας απασχολούν και θα έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να μάθουμε πώς μπορούμε να βάλουμε τέρμα στην κρίση, το ρατσισμό, την καταπίεση, πώς μπορούμε να χτίσουμε μία διαφορετική κοινωνία σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον μέσα στα πανεπιστήμια για αυτές τις ιδέες και ταυτόχρονα είναι πολλά τα παιδιά που δεν έχουν καταλήξει κατά πόσο μία τέτοια κοινωνία είναι αφικτή σήμερα. 

Μέσα από την παρακολούθηση του τετραημέρου θα έχουμε την ευκαιρία να αντιληφθούμε ότι η επανάσταση προκύπτει σαν ιστορική αναγκαιότητα και ταυτόχρονα να συζητήσουμε το ρόλο που έχει να παίξει ένα επαναστατικό κόμμα σήμερα. Νομίζω ότι θα έχει τεράστια επιτυχία. Εχω ήδη αρχίσει να συζητώ στον περίγυρό μου για το τρετραήμερο και μέχρι στιγμής δύο γνωστοί μου έχουν δηλώσει συμμετοχή. 

Μάριος Κούνας, Α´ Ετος Κοινωνιολογίας Παντείου


Ο Μαρξισμός φέτος, που γίνεται στην ΑΣΟΕΕ από 13 έως 16 Μάη, είναι το «σχολείο» των επαναστατικών ιδεών που δίνουν στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες απαντήσεις ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό και στην κρίση του καπιταλισμού.

Οι μαθητές έχουμε δώσει μεγάλους αγώνες, έχουμε εξεγερθεί τον Δεκέμβρη, έχουμε κάνει καταλήψεις για μια καλύτερη Δημόσια Παιδεία και έχουμε αγωνιστεί ενάντια στον ρατσισμό και τους φασίστες μέσα στα σχολεία, με αποκορύφωση την 19 Μάρτη, τη μέρα Δράσης στα σχολεία. 

Για όλα τα παραπάνω σε αυτό το τετραήμερο φεστιβάλ που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα κάθε χρόνο πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές για να συζητήσουμε πολιτικά το πώς μπορούμε να νικήσουμε.

Κωνσταντίνος Λιώλης, 8ο Λύκειο Χαλανδρίου