Με την εργατικη αλληλεγγυη στους χώρους

Η Αναστασία Μουστάκα, εργαζόμενη στο Μέγαρο του ΟΤΕ στην Αθήνα, μας μετέφερε την εικόνα από την περιοδεία στο χώρο της. «Αυτό που συζητήσαμε με τους συναδέλφους είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα, τι προτείνουμε εμείς, ότι χρειάζεται κλιμάκωση με απεργίες. Μία συνάδελφος που πάντα αγόραζε την εφημερίδα, για πρώτη φορά μου άνοιξε την κουβέντα. Μου είπε ότι καλό είναι που αντιδράμε, αλλά ποια είναι η προοπτική μας. Συζητήσαμε για την κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων και για το Σοσιαλισμό. Συνολικά, δώσαμε δέκα εφημερίδες». 

O Γιάννης Μαραβελάκης συμμετείχε στην εξόρμηση στο Δήμο Ταύρου. «Κάναμε γύρα στο Δημαρχείο και τις υπόλοιπες υπηρεσίες παρόλο που έλειπε πολύς κόσμος. Μετά τις πανεργατικές υπήρχε ενδιαφέρον για την συνέχεια. Η υπεύθυνη των κοινωνικών υπηρεσιών αγόρασε την εφημερίδα και το περιοδικό και έκοψε την πρόσκληση της για το τετραήμερο του Μαρξισμού για να συμμετέχει στις συζητήσεις όπως μας είπε. Μάλιστα, θα δώσει και το φυλλάδιο στον γιο της που είναι φοιτητής για να έρθει και αυτός». 

Εξορμήσεις έγιναν και την 25η Μαρτίου στις παρελάσεις. Από του Ζωγράφου μας μίλησε η μαθήτρια Γκρέις Ουνίτι. «Έγινε εξόρμηση με την προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ και την Εργατική Αλληλεγγύη στους μαθητές που προετοιμαζόντουσαν για την παρέλαση. Υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση ιδιαίτερα από τα σχολεία που είχαν κάνει αντιρατσιστικά μαθήματα στις 19 Μάρτη, όπως στο 3ο και στο 7ο Λύκειο. Άνοιξε συζήτηση με διάφορα παιδιά από το 6ο Λύκειο για την επανάσταση και για το ρατσισμό σήμερα. Μάλιστα, η συζήτηση με ένα παιδί που είχε δεξιές ιδέες μετατράπηκε σε ένα πηγαδάκι που μαζεύτηκαν 30-40 άτομα με αποτέλεσμα την ώρα που ήρθε η σειρά του σχολείου να παρελάσει να μην είναι έτοιμοι γιατί μιλούσαμε για όλα αυτά. Δώσαμε πέντε εφημερίδες σε μαθητές και γονείς». 

Ο Αλέξης Καλλέργης συμμετείχε σε αντίστοιχη εξόρμηση. «Στην Καλλιθέα είχαμε τραπεζάκι με αφίσες και μοιράζαμε προκήρυξη ενάντια στο ρατσισμό, καλούσαμε στο Μαρξισμό και διακινούσαμε την Εργατική Αλληλεγγύη. Πέρασαν πολλά παιδιά από το 8ο Λύκειο που είχε γίνει αντιρατσιστική εκδήλωση που εμείς δεν τα ξέραμε, αλλά αυτά μας θυμόντουσαν από την ομιλία που είχαμε κάνει στο σχολείο. Πέρασαν και από άλλα σχολεία που δεν είχαν κάνει αντιρατσιστικό μάθημα, αλλά είχαν μάθει για την εκδήλωση και συζητήσαμε μαζί πως μπορούμε να οργανώσουμε την αντιρατσιστική δράση στα σχολεία. Αρκετά παιδιά άφησαν το τηλέφωνο τους αφού ενδιαφέρθηκαν για το Μαρξισμό και για τα φόρουμ που οργανώνουμε τοπικά».