Εργαζόμενοι στους Δήμους. Ωρα για κλιμάκωση

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκινάμε ένα μακροχρόνιο αγώνα στη συνολική επίθεση της κυβέρνησης που ξεκίνησε με τις περικοπές στο εισόδημά μας, ακολουθεί το φορολογικό, έπεται η κατάργηση των συνταξιοδοτικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και θα ολοκληρωθεί με τις εργασιακές σχέσεις και πιθανότατα με νέα μέτρα σε βάρος του εισοδήματός μας», ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την απεργιακή κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Κλιμακώνοντας με απεργία διαρκείας όπως έκαναν το 2008 ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Πετραλιά, μπορούν να βάλουν λουκέτο στους δήμους και να επιβάλλουν την ανατροπή της επίθεσης.

Το κλίμα ανάμεσα στους εργαζόμενους είναι αγωνιστικό. Ο Αλέξανδρος Νταβέλης, πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών, Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά μας περιέγραψε την κινητοποίηση που έκαναν οι εργαζόμενοι του δήμου τη Δευτέρα 29 Μάρτη. «Θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο μη διάλογο που κάνει ο δήμαρχος Πειραιά, Φασούλας, με τους εργαζόμενους. Ο δήμαρχος έχει να μας δεχτεί από τον περασμένο Δεκέμβρη, το αποφεύγει. Είχαμε βγάλει ένα έντυπο το οποίο θα το μοιράζαμε στο δημοτικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για χτες. Μαθαίνοντας ο δήμαρχος ότι θα πάμε να κάνουμε αυτή την παρέμβαση ακύρωσε το δημοτικό συμβούλιο. Εμείς πήγαμε στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά για να ζητήσουμε το βήμα και να μιλήσουμε εκεί. Παρόλο που δεν μας άφηναν, εμείς μπήκαμε, κάναμε συμβολική κατάληψη και τους αναγκάσαμε να δεχτούν ότι θα μας δώσουν το λόγο τις επόμενες μέρες. Διεκδικούμε άμεσα διάλογο με το δήμαρχο. Δεν μπορεί για θέματα των εργαζομένων να μη γίνεται συζήτηση και όλα να γίνονται ερήμην τους. Με προτεραιότητα το σύστημα παρακολούθησης που μπήκε στο δήμο χωρίς να ενημερωθούμε και από κει και πέρα τις συνθήκες εργασίας, τις απλήρωτες ώρες, τα ΒΑΕ που δεν έχουν ενταχτεί οι συνάδελφοι από το 2008, είναι πολλά τα ζητήματα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα».