Μια στιγμή ξεχωριστή

Κάποια στιγμή άρχισε να χάνεται ο ενθουσιασμός και έμεινε η συνείδηση, μετά έμεινε μόνο το συναίσθημα κι ύστερα χάθηκε και αυτό και μετά βρίσκεσαι μπροστά στο ερώτημα αν ήρθε η ώρα να πας σπίτι και να φορέσεις τις παντόφλες. Ηταν αυτή η περίοδος που φλερτάρισα με μια προεκλογική αφίσα, που παρουσίαζε το ενωτικό κατέβασμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σκέφτηκα ότι ήταν ενθαρρυντικό ότι κατάφεραν και ενώθηκαν και έτσι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κέρδισε μια χαλαρή ψήφο. Μετά φλερτάρισα με μια άλλη αφίσα, της συνέλευσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορυδαλλού-Νίκαιας, στην οποία και πήγα, ένοιωσα την ανάγκη να τοποθετηθώ και να κάνω δύο πράγματα. 

Φυσικά από το ΚΚΕ με κάλεσαν να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου του σωματείου, κάτι που δεν έκανα, γιατί ήταν οι συνάδελφοί μου που με ψηφίσαν. Στις εκλογές του σωματείου, παρά τις επιθέσεις και τις συκοφαντίες ότι είμαστε ´εργοδοτικοί´, ´αντάρτες´, ´αυτοί που τα σπάνε στις διαδηλώσεις´ και άλλα τέτοια καταφέραμε να κατεβάσουμε ένα ψηφοδέλτιο με 20 εργαζόμενους με κόσμο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, κόσμο που επηρεάζεται από το ΚΚΕ, κόσμο που ψήφισε ΠΑΣΟΚ, ακόμα και ΝΔ - και στις πρόσφατες εκλογές πήραμε την πλειοψηφία. Ηταν ένα πρώτο βήμα.

Βήματα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει κάνει βήματα. Εχει έρθει η ώρα για μεγαλύτερα στοιχήματα. Μέσα από γενικές συνελεύσεις να πάρουμε αποφάσεις για απεργίες. Καμιά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν θα κλιμακώσει, αν εμείς οι ίδιοι δεν κλιμακώσουμε. Το Πρόγραμμα Σταθερότητας θα σπάσει με κινητοποιήσεις όπως των νοσοκομειακών γιατρών. Στον Πειραιά κάναμε εκδήλωση, το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας και η 5μελής του Κρατικού για προγραμματισμό κινητοποιήσεων και αλληλεγγύη στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Χρειάζεται να υπάρξει κλαδική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που να εντάξει κόσμο πολιτικά στους χώρους δουλειάς. Δεν έχουμε ριζώσει στους χώρους εργασίας. Οι τοπικές επιτροπές στις συνοικίες για να μεγαλώσουν πρέπει να μπούνε στους χώρους δουλειάς. Πήγαμε και κάναμε περιοδεία στους χώρους ιδιωτικής υγείας στη Νίκαια, μοιράσαμε μαζί ανακοίνωση του σωματείου και ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο κόσμος πρέπει να μάθει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όχι να το κρύβουμε, να λέμε ´εμείς είμαστε απλά με το σχήμα του εργασιακού χώρου´.

Είναι καλό να βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους, αλλά αυτό που αξίζει είναι η δουλειά του μυρμηγκιού με στόχους, τακτική και στρατηγική».