Ελεύθερος ο Rido

Η περίπτωση του Rido δεν είναι τυχαία ούτε απλά θέμα καταστολής μαζί με τα υπολοιπα που έχει δημιουργήσει η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη. Ήταν μια ρατσιστική επίθεση και γιατί το υπουργείο προσπάθησε να τον απελάσει, και γιατί ο Rido είναι στην Ελλάδα από το '91 και έχουν απορριφθεί και οι 3 αιτήσεις για άσυλο που έκανε ως τώρα. 

Η κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΕΕΡΦΑ), τα ΕΑΑΚ και μια σειρά φορείς και πολιτικοί χώροι ανοίξαν το θέμα με ψηφίσματα σε πολλά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους και με μια μαζική πορεία με αντιρατσιστικά χαρακτηριστικά. Σαν Κίνηση ΕΕΡΦΑ αναδείξαμε το θέμα σαν μια ακόμη ρατσιστική επίθεση και βάλαμε στόχο να απλωθεί η αλληλεγγύη. Το ίδιο το απόγευμα της 10/12 βγήκαν ψηφίσματα από τον Σύλλογο Εργαζομένων με Δίκυκλο(ντελιβεράδες) και από το Σύλλογο Φοιτητών Επ. Υπολογιστών. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν συνολικά 20 ψηφίσματα από συλλόγους φοιτητών και σωματεία από όλη την Ελλάδα. 

Το κύμα συμπαράστασης που δημιουργήθηκε στο Ηρακλείο μπλόκαρε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις. Η αστυνομία, παρότι μέσα σε μια νύχτα αποφάσισε να μεταφέρει το Rido στην Αθήνα, αναγκάστηκε να τον αφήσει ελεύθερο και ακολούθως να καταθέσει εκ νέου αίτηση για άσυλο. Το επόμενο διάστημα έχουμε να παλέψουμε για την τελική νίκη του Rido και τους κινήματος συμπαράστασης αλλά και για τα πλήρη δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.